Orban, acuze la adresa lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis: ”I-au lăsat pe alegătorii liberali fără reprezentare politică”

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 12:12 3148 citiri
Ludovic Orban, fostul lider PNL FOTO Hepta

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, care a pus bazele unei noi formaţiuni politice, Forţa Dreptei, a acuzat miercuri, la Horezu, conducerea PNL, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis că i-a lăsat pe alegătorii liberali şi pe cei de centru-dreapta fără reprezentare politică.

Orban a venit la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, desfăşurată în localitatea Horezu din judeţul Vâlcea. El a depus o coroană de flori la monumentul înălţat în localitatea vâlceană în memoria lui Duca.

Ludovic Orban a declarat că PNL a devenit vioara a doua în actuala coaliţie de guvernare, ceea ce a făcut ca "mulţi români să fie dezamăgiţi, revoltaţi şi scârbiţi".

"Din păcate, în România, marea trădare a conducerii PNL şi a lui Iohannis a lăsat atât alegătorii de centru-dreapta, alegătorii liberali fără reprezentare politică, onestă, corectă, cinstită. Readucerea la putere a PSD şi mai ales transformarea PNL în vioara a doua într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia a lăsat foarte mulţi români dezamăgiţi, revoltaţi, scârbiţi şi ei au nevoie de o reprezentare politică. Decizia mea de a construi o nouă forţă politică este o decizie pe care am luat-o ca o obligaţie morală faţă de toţi oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie să fie reprezentaţi şi pentru care mă voi lupta să îi reprezint", a afirmat Orban.

Fostul lider liberal şi-a manifestat convingerea că noul său partid va atrage foarte mulţi membri PNL, dar şi persoane care nu au mai făcut politică. El a adăugat însă că nu va "trage de nimeni să vină în Forţa Dreptei din PNL".

Organizaţia judeţeană PNL Vâlcea a organizat miercuri, la Horezu, o ceremonie de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca, asasinat de un grup de legionari la 29 decembrie 1933, pe peronul gării din Sinaia. La eveniment au participat liderul PNL, Florin Cîţu, preşedinte al Senatului, şi premierul Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com