Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"

Marti, 24 Mai 2022, ora 12:30
3120 citiri
Ludovic Orban susține că "există o mână nevăzută a serviciilor secrete" în partide: "E foarte greu să găsești probe concrete ale implicării"
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban l-a criticat din nou pe Klaus Iohannis FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că cei care se află la conducerea partidului „nu mai au nicio legătură cu tradiția istorică” a liberalilor. Totodată, acesta susține că există o „mână nevăzută” a serviciilor secrete asupra partidelor din România.

În contextul în care marți, 24 mai, liberalii sărbătoresc 147 de ani de la fondarea partidului, fostul lider al formațiunii, Ludovic Orban, a lansat mai multe atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis pe de o parte și asupra premierului Nicolae Ciucă de cealaltă parte.

„Afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. Cei care sunt astăzi la conducerea PNL nu mai au nicio legătură cu tradiția istorică a Partidului Național Liberal, cu valorile, principiile, ideile liberale”, afirmă Ludovic Orban.

Întrebat despre declarația făcută la finalul congresului PNL de anul trecut cum că „Iohannis și serviciile au distrus PNL”, Ludovic Orban susține că există o „mână nevăzută” a serviciilor secrete în activitatea partidelor din România.

„Există așa o mână nevăzută. Sigur că serviciile de informații își desfășoară activitatea în secret, de aia sunt servicii de informații. Din cauza asta e foarte greu să găsești probe concrete ale implicării. Pe de altă parte, dacă ne uităm la câți oameni politici trăiesc cu actele la diferite forme de studii - cum sunt studiile de la Academia SRI sau alte entități similare; dacă vedem anumite cariere care nu sunt naturale, ci sunt în mod evident „sponsorizate”, nu sunt niște cariere ale unor oameni care să fi intrat într-o formațiune politică și care își dezvoltă o carieră organică, în care să urce treaptă cu treaptă în baza meritelor”, a afirmat fostul lider PNL.

VIDEO Europa Liberă

Mai departe, Ludovic Orban l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că impune decizii în PNL și că alianța cu PSD este creația sa.

„În primul rând, Iohannis impune decizii în PNL. Decizia de a face alianță cu PSD este o decizie impusă de Iohannis. Nimeni nu a negat acest lucru. Toată lumea știe, acest lucru este adevărat. De ce Iohannis, după ce cariera lui politică - și mai ales cei 7 ani de președinte - a atacat sistematic PSD, l-a considerat răul cel mare, partidul care a blocat România, care a ținut România în loc, de ce a readus PSD-ul la putere? La această întrebare trebuie să răspundă Iohannis. (...) Un prefăcut. Lipsit de empatie, care și-a negat toată acțiunea politică de șapte ani prin readucerea PSD la putere”, a mai declarat Orban.

Acesta din urmă a lansat apoi critici și la adresa premierului Nicolae Ciucă, despre care spune că „nu înțelege economia și democrația”.

„Prima și cea mai mare problema a domnului Ciucă este că nu înțelege economia. Că nu înțelege politica, că nu înțelege democrația și nu înțelege foarte bine cum funcționează instituția”, a mai afirmat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ludovic Orban, #PNL, #presedinte PNL, #Klaus Iohannis, #nicolae ciuca , #stiri Ludovic Orban