Instanta stabileste pe 25 august primul termen in cazul licitatiei privind mastile pentru persoanele defavorizate. Orban ar vrea sa distribuie mastile in termen de o saptamana

Luni, 03 August 2020, ora 12:30
1897 citiri
Instanta stabileste pe 25 august primul termen in cazul licitatiei privind mastile pentru persoanele defavorizate. Orban ar vrea sa distribuie mastile in termen de o saptamana
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Ludovic Orban a reactionat, luni, la afirmatiile Gabrielei Firea care a sustinut ca o persoana din anturajul sau ar fi apropiata de firma care a contestat licitatia privind mastile pentru peroanele defavorizate. " O minciuna gogonata", a declarat premierul, adaugand ca se poate verifica portofoliul firmei pentru a vedea unde a castigat contracte.

"Din pacate, ne-am confruntat cu contestatii din partea unei firme care parca a planificat sa tergiverseze cat mai mult luarea unei decizii", a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, intrebat despre mastile pentru persoanele defavorizate.

Premierul a precizat ca Ministerul Sanatatii a demarat de aproape doua luni de zile procedura, dar firma care contestat licitatia a facut, in ultima zi a termenului legal, contestatie, atat la CNSC, cat si la Curtea de Apel.

"Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestatii si in termen de o saptamana sa distribuim mastile", a mai declarat premierul, citat de News.ro.

Este vorba de societatea Best Achizitii. Procesul intentat de acesta firma la Curtea de Apel Bucuresti a fost inregistrat pe 29 iulie. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 25 august, potrivit portalului instantelor.

Iata mai multe detalii despre acest caz- Contractele de 9,2 milioane de lei ale firmei Best Achizitii, "abonata a Primariei Capitalei", care contesta licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile

"O minciuna gogonata"

Intrebat despre afirmatia Gabrielei Firea referitoare la faptul ca o persoana din anturajul sau ar fi apropiata de firma care a contestat licitatia privind mastile pentru peroanele defavorizate, Orban a declarat: "O minciuna gogonata. Uitati-va ce portofoliu de contracte a avut firma respectiva si veti vedea unde s-au castigat contracte. Se poate vedea din portofiu de contracte si din atitudinea pe care o au: nu poti sa astepti 10 zile, ca sa ataci in ultima zi, ca sa dureze cat mai mult licitatia pana la adjudecare".

Premierul le-a trasmis celor care nu-si permit sa cumpere masti, ca, pana la primirea acestora de la autoritati, "sa floseasca alte forme e protejare a nasului si gurii care asigura, cat de cat protectia respectiva".

Premierul Ludovic Orban sustine ca o firma, abonat al retelei Primariei Capitalei, a contestat licitatia pentru achizitionarea mastilor destinate persoanelor defavorizate.

In replica, primarul Capitalei, Gabriela Firea, considera rusinos faptul ca seful Guvernului cauta tapi ispasitori pentru ca Executivul nu e capabil sa achizitioneze aceste masti si il avertizeaza ca, daca insista cu insinuari murdare, ii indica public persoana din anturajul sau care poate contacta direct si amical actionarii firmei.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Ludovic Orban best achizitii, #ludovic orban naguma, #ludovic orban achiztii, #orban masti , #premier