Ce se ascunde în spatele apelului la ”unitate” al liderului liberal Mircea Hava. Îngrijorări în aripa Orban din PNL

Vineri, 16 Iulie 2021, ora 03:20
4585 citiri
Ce se ascunde în spatele apelului la ”unitate” al liderului liberal Mircea Hava. Îngrijorări în aripa Orban din PNL
Îngrijorări în aripa Orban din PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orban

În Partidul Național Liberal (PNL) se duce zilele acestea o luptă dură pentru președinția formațiunii politice între premierul Florin Cîțu și președintele Ludovic Orban.

Surse politice au dezvăluit pentru Ziare.com că mai mulți lideri ai PNL, din echipa lui Ludovic Orban, sunt îngrijorați în aceste zile de direcția spre care ar putea să se îndrepte lucrurile în viitorul apropiat. Astfel, aceștia se tem ca nu cumva premierul să meargă până la ruperea partidului în două, având în vedere ambiția sa tot mai puternică de a deveni președinte al partidului.

„În ciuda faptului că se dorește crearea imaginii că în PNL este o competiție frumoasă, lucrurile nu stau deloc așa. Lucrurile au luat o întorsătură la care nu ne-am fi așteptat. Cîțu l-a demis pe Nazare, a preluat Finanțele și acum se întâlnește cu primarii liberali.

Asta nu demonstrează decât că premierul e dispus să meargă până în pânzele albe pentru a obține ce își dorește. Va fi o competiție dură, asta e clar, dar nu ne așteptam să se ajungă chiar aici”, au precizat surse liberale pentru Ziare.com

„În PNL unitatea e greu încercată”

Un prim apel public la unitate în PNL a fost lansat zilele trecute de președintele PNL Alba, europarlamentarul Mircea Hava. Acesta spunea, într-o postare pe Facebook, că în PNL e prima dată când ”unitatea e greu încercată de disperarea unora de a ajunge unde nu merită, prin nimic altceva decât jocuri de culise şi cuţite înfipte-n spate”.

„Fără unitate, PNL Alba se va îndoi după cum bate vântul de la București. Pierde şi câştigă după ce face sau nu face guvernul. Dar dacă ne păstrăm onoarea în ogradă, vom câştiga indiferent de cine e premier. Iar premierii, ne place sau nu, vin şi pleacă. Noi am luptat întotdeauna pentru noi şi binele Albei, nu pentru ca cineva să se plimbe învelit în mantie şi pe-un cal alb, în curte, la Palatul Victoria. Indiferent cine! Alba nu trebuie şi nu poate fi sacrificată, ca organizaţie, pentru combinaţiile şi uneltirile unora care n-au avut niciodată decât dorinţa de a se căţăra pe cadavre.

Oameni care-ţi arată bomboana sau nuiaua, în funcție de ce-ți cer, pentru care te-ai ridicat de la masă dar ei şi-au dorit locul din capul mesei. Singura întrebare pe care mi-o pun cu voce tare e asta: e momentul să se piardă tot, în PNL, din cauza celor care dezmembrează dar n-au ce pune la loc?”, afirmă liderul liberal.

De menționat că declarația acestuia apărea la o zi după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Finanțelor, iar Ludovic Orban a spus că „nu exista niciun motiv” pentru care a fost făcută această remaniere.

„Aș vrea să sper că nu e nici o legătură între remaniere și rectificarea bugetară, că nu e nici o legătură între faptul că nu a apărut în poză și e demis, deși mi-e foarte greu”, a declarat atunci Ludovic Orban.

PNL îşi alege noua conducere la congresul care va avea loc în toamnă, pe 25 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Ludovic Orban, #PNL, #Mircea Hava , #stiri Ludovic Orban