Gorghiu: Daca PNL va propune un premier, acesta va fi Ludovic Orban

Joi, 22 Iunie 2017, ora 20:28
5170 citiri
Gorghiu: Daca PNL va propune un premier, acesta va fi Ludovic Orban
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte al PNL Alina Gorghiu a declarat ca, daca PNL va propune un premier, acesta va fi presedintele partidului, Ludovic Orban.

Luni, la ora 12:00, va avea loc o sedinta a Biroului Politic National al partidului, urmand sa se decida daca PNL va merge in fata presedintelui Iohannis la consultari cu o propunere de prim-ministru.

"PSD spune ca va revendica dreptul de a continua guvernarea, insa sunt cateva argumente foarte serioase impotriva:

1 - PSD-ALDE nu mai au in mod efectiv majoritatea parlamentara. Daca votul minoritatilor nu era pro-motiune, motiunea nu ar fi trecut.

2 - Anuntul presedintelui PSD referitor la faptul ca exista patru candidati de premier este o dovada de mare nesiguranta, care va genera un puternic conflict intern.

3 - PSD s-a dat in stamba in Parlament ieri, l-a transformat in arena de circ, asa cum nu s-a intamplat niciodata, si exista riscul real ca peste sase luni, daca PSD-ul primeste mandat sa faca Guvern, sa se repete aceeasi situatie", a afirmat Alina Gorghiu joi, la Timisoara.

Intrebata de catre jurnalisti daca sunt sanse ca PNL sa propuna un premier, Gorghiu a raspuns ca "trebuie avute discutii".

"Pornind de la premiza ca dupa votul de ieri am constatat ca PSD-ALDE nu mai au majoritatea absoluta in Parlament, ceea ce e un lucru cert, e un lucru imbucurator, evident ca vor fi discutii in perioada urmatoare cu colegii din Parlament.

Vedem daca se va putea degaja o altfel de majoritate decat cea PSD-ALDE si vom vedea pe cale de consecinta luni, cand avem o sedinta a Biroului Politic National impreuna cu toti colegii parlamentari, daca este sau nu cazul sa propunem sa desemnam un prim-ministru, sa venim in fata presedintelui la consultari cu o propunere de prim-ministru", a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timis a adaugat ca, daca se va propune o persoana pentru functia de premier, aceasta va fi presedintele partidului, Ludovic Orban.

"In mod firesc, daca se va ajunge sa propunem o persoana pentru functia de prim-ministru, ea va fi presedintele partidului, dar repet, sunt etape de consultare interna pe care le vom face. Astazi a fost o sedinta a Biroului Executiv, luni urmeaza alta consultare ampla si imediat dupa veti afla mandatul cu care delegatia PNL va merge la Cotroceni pentru aceste consultari", a conchis Alina Gorghiu.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL premier Orban , #presedinte PNL