DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 17:10
7374 citiri
DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV
Foto: Realitatea TV

Ludovic Orban, deputat PNL, prim-vicepresedinte al partidului si pana luni dupa-amiaza candidat al liberalilor la Primaria Capitalei, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru ca ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala din acest an.

Orban a fost chemat luni la DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile si pentru a fi informat despre restrictiile impuse prin controlul judiciar. La iesirea din sediul central al institutiei, liberalul a anuntat ca nu mai candideaza la Primaria Capitalei si ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

"Nu am incasat niciun leu in cadrul acestei campanii in mod ilegal", a mai sustinut Orban, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

In ordonanta procurorilor se arata ca Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, incepand de luni, 11.04.2016, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, informeaza un comunicat remis presei de DNA.

Procurorii spun ca la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban "a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016", in care acesta candida pentru functia de primar al Capitalei.

"Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului.

Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani", sustin procurorii, fara sa precizeze numele posturilor de televiziune mentionate si nici pe cel al omului de afaceri implicat.

Conform DNA, "omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Ludovic Orban trebuie sa respecte o serie de obligatii, printre care sa nu paraseasca tara si "sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media) ".

In cazul in care Ludovic Orban va incalca cu rea-credinta obligatiile impuse, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Fiind deputat in Parlamentul Romaniei, aceste masuri nu pot fi luate fara incuviintarea Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Orban control judiciar DNA , #PNL
Comentarii
Poza Cosmin Daniel
Cosmin Daniel
rank 5
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
orban asta e un monument de idiotenie