Ciolos negociaza alegerea primarilor: PNL acuza PSD ca joaca la cacealma

Luni, 01 Februarie 2016, ora 14:30
2167 citiri
Ciolos negociaza alegerea primarilor: PNL acuza PSD ca joaca la cacealma
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, ca delegatia liberalilor a sustinut, la intalnirea cu premierul Dacian Ciolos, ca este in interesul cetatenilor ca primarii sa fie alesi cu 50% plus 1 din voturi.

Mai mult, liderul liberal spune ca PSD joaca la cacealma cand ameninta cu boicotarea alegerilor.

Intrebat daca premierul Ciolos a spus ca renunta la OUG si la asumarea raspunderii, asa cum afirmase anterior liderul PSD, Ludovic Orban a raspuns iritat: "Eu astept o pozitie oficiala din partea dl Ciolos si nu am obiceiul ca dl Dragnea sa relatez spuse ale dl. Ciolos".

"Daca are ceva de comunicat public, sunt convins ca va comunica cu dvs", a adaugat Orban, referindu-se la premier.

Ciolos negociaza alegerea primarilor LIVE

Vicepresedintele PNL a mai spus ca PSD "e ultimul partid care poate sa reclame faptul ca Guvernul emite OUG", pentru ca "PSD e partidul care in august 2014 a modificat legea alegerilor prezidentiale prin OUG".

Orban anunta cele 3 variante ale Guvernului Ciolos

El a subliniat ca PNL crede ca exista trei posibilitati pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi: "Fie prin OUG, fie prin angajarea raspunderii, ceea ce presupune retragerea proiectului initiat de noi (...), fie prin adoptarea legii in procedura de urgenta in Parlament, pe care nu o exclud".

"Atat noi, cat si presedintele ALDE sustinem alegerea in doua tururi. Dar depinde foarte mult de traseistii dl. Oprea, iar pozitia lor e dictata de pozitia PSD, daca ii va lua sau nu la 'remorca' (...) Boicotul alegerilor este o cacealma. PSD face aceste declaratii disperate (...) Asteptam in urma consultarilor sa se exprime o pozitie din partea premierului", a subliniat Ludovic Orban.

Premierul Dacian Ciolos discuta, luni, la Vila Lac 1, cu liderii partidelor parlamentare, despre modificarea legii alegerilor locale, iar de la ora 16:00 se intalneste cu presedintele Klaus Iohannis.

Subiectul revenirii la alegerile locale in doua tururi a revenit in atentia partidelor politice cu doar cateva luni inainte de scrutinul fixat pentru data de 5 iunie.

In timp ce PNL preseaza Guvernul Ciolos pentru adoptarea unei ordonante de urgenta sau asumarea raspunderii pentru schimbarea legii, PSD ameninta ca va boicota votul in cazul in care nu ramane in vigoare alegerea primarilor intr-un singur tur.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#primari doua tururi Orban, #Ciolos consultari partide, #alegeri locale 2016 primari , #PNL