5 oportunități de lucru la distanță în era digitală

Advertorial
Miercuri, 13 Septembrie 2023, ora 18:36
29993 citiri
5 oportunități de lucru la distanță în era digitală
FOTO: pixabay.com

În ultima vreme, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, joburile de la distanță (sau remote) au devenit din ce în ce mai populare. Acest proces a luat amploare mai ales în perioada pandemiei de COVID-19, care a forțat foarte mulți angajați să-și desfășoare munca de acasă, pentru a menține distanțarea socială și a reduce răspândirea virusului.

În continuare, beneficiile joburilor de la distanță, cum sunt flexibilitatea locului de muncă sau economia de timp și bani, au convins foarte multe persoane să aleagă un loc de muncă remote. Astfel, angajații își pot gestiona mai bine programul și pot avea acces la o sferă mai largă de oportunități în carieră.

Programator

Jobul de programator este cel mai des întâlnit în cadrul locurilor de muncă ce se pot desfășura de la distanță. Un laptop cu conexiune la internet este singurul lucru de care ai nevoie pentru a-ți efectua sarcinile zilnice din orice loc din lume.

De asemenea, acest tip de job se poate învăța cu ajutorul cursurilor de specializare, astfel că nu necesită obligatoriu studii în sfera IT. În plus, companiile caută din ce în ce mai multe persoane care să activeze în acest domeniu, iar oportunitățile se găsesc într-un număr foarte mare, deoarece pot veni și din alte țări.

Graphic designer

Acest job remote este dedicat persoanelor talentate și pasionate de domeniul artistic. Un graphic designer se concentrează pe crearea de diferite materiale grafice, cum sunt logo-urile, broșurile, postere, reclame grafice și tot ce are legătură cu câmpul vizual.

Totul depinde de ceea ce te atrage mai mult, însă trebuie să ai în vedere și cererea de pe piață. De asemenea, jobul este unul care se poate efectua fără nicio problemă de acasă și care este la mare căutare în momentul actual.

Traducător

Chiar dacă nu pare un loc de muncă foarte solicitant, jobul de traducător este unul foarte complex. Pentru început, ai nevoie de cursurile unei facultăți cu profil dacă îți dorești să activezi în acest domeniu. La fel ca celelalte joburi, oportunitățile variază, deoarece ofertele pot să vină și din alte țări.

La momentul actual, cele mai multe companii din România sunt în mare căutare de vorbitori de limbi care nu sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, iar un exemplu în acest sens este limba germană, coreeană sau japoneză. În plus, un alt avantaj este acela că există mai multe variante de joburi remote la care poți avea acces dacă vorbești și scrii corect gramatical într-o limbă străină.

Social Media Manager

În ultima perioadă, joburile care au legătură cu rețelele de socializare sunt la mare căutare în mai toate companiile. Principala metodă de a promova o afacere sau un produs se face în mediul online, iar companiile au nevoie de angajați care să se ocupe de administrarea rețelelor sociale. Partea bună în cazul acestui job este că studiile sunt mai puțin importante. Toate informațiile de care ai nevoie se pot învăța din cursuri de specialitate disponibile online sau prin simpla documentare. Munca se poate desfășura de acasă sau din oricare alt loc, iar acest domeniu va deveni din ce în ce mai popular în viitor.

Copywriter

Un alt job care poate fi realizat de acasă este acela de copywriter. Jobul de copywriter constă în a scrie articole și materiale de conținut destinate publicului larg. La fel ca jobul de graphic designer, gândirea creativă se regăsește și în acest domeniu. Poți face cursuri online care să te ghideze pas cu pas, iar beneficiile sunt pe măsură.

Poți lucra de oriunde, doar cu un calculator și o conexiune bună la internet. Foarte mulți creatori de conținut aleg diferite locuri din care să-și desfășoare activitatea pentru inspirație, lucru chiar recomandat pentru angajații care lucrează în acest domeniu.

Munca de acasă oferă satisfacție din mai multe puncte de vedere. Acestea sunt unele dintre cele mai populare joburi remote de la momentul actual.

În cazul în care niciuna dintre aceste opțiuni nu pare a fi pe placul tău, nu te descuraja, deoarece există numeroase alte modalități prin care poți obține venituri de acasă. Printre cele mai populare alternative regăsim aplicațiile de făcut bani.

Există o gamă foarte largă de aplicații de acest fel pe internet, iar beneficiile sunt aproape identice. Munca desfășurată de acasă te ajută să economisești timp și bani, să călătorești mai mult și să găsești un echilibru între viața personală și cea profesională.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#lucru la distanta, #era digitala , #angajari