Cine este Lucian Sova, mutat de la Ministerul Comunicatiilor la Transporturi: Deputat PSD, apropiat al lui Hrebenciuc, cu dosar clasat de DNA

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 19:11
4345 citiri
Cine este Lucian Sova, mutat de la Ministerul Comunicatiilor la Transporturi: Deputat PSD, apropiat al lui Hrebenciuc, cu dosar clasat de DNA
Foto: Facebook / PSD Bacau

Lucian Sova (foto), propus pentru conducerea Ministerul Transporturilor, a mai fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) in Guvernul Mihai Tudose.

Acesta a ocupat totodata mai multe functii in cadrul Ministerului Economiei si in Ministerul Transporturilor, el fiind promovat la Bucuresti de la Bacau, in perioada Guvernului Nastase (2000-2004).

Lucian Sova este nascut la 31 mai 1960 si este la al doilea mandat de deputat. Primul mandat de deputat PSD l-a avut in perioada 2012-2016, cand a ocupat functia de secretar in cadrul comisiei pentru Transport si Infrastructura din cadrul Camerei Deputatilor, pe care o ocupa si in prezent.

Probleme penale si nu numai

In iulie 2015, DNA a intocmit un dosar penal pentru deputatii PSD Bacau Lucian Sova si Iulian Iancu pentru "folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase". Dosarul a fost clasat de DNA in iunie 2017.

Cotidianul Adevarul publica astazi un articol in care atentioneaza ca Lucian Sova a fost pana in 2009 asociat cu un cetatean din Republica Moldova, Boris Golovin, despre care presa a scris in mai multe randuri ca ar fi un apropiat al serviciilor secrete rusesti.

Lucian Sova a fost considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc si al lui Miron Mitrea, personaje extrem de influente in PSD inainte de a fi condamnate la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Pas cu pas spre Palatul Victoria

Lucian Sova a terminat Facultatea de inginerie Mecanica, specialitatea Autovehicule Rutiere, Universitatea din Brasov, la care se adauga mai multe cursuri de masterat.

In perioada ianuarie 2002-iulie 2005, Sova a fost director general al Departamentul Transporturi Rutiere, din cadrul Ministerul Transporturilor.

Intre octombrie 2009 si octombrie 2010, Sova a fost consilierul personal al ministrului Economiei de la vremea respectiva, Adriean Videanu (PDL), dupa ce anterior, adica in perioada martie 2009-octombrie 2009, fusese secretar de stat in cadrul aceluiasi minister.

In perioada 2010- 2012, Lucian Sova a fost presedintele consiliului de administratie al Spitalului Judetean Bacau. In aceeasi perioada, Sova a fost consilierul managerului general din cadrul Cominfortrans Bacau, companie la care mai fusese si in perioada 1991-2000 manager general.

Deputatul PSD Lucian Sova a depus in luna octombrie 2016 la Senat o propunere legislativa prin care se introduce sistemul de co-voiajare, in cazul persoanelor private care doresc sa imparta costurile calatoriei cu un autoturism, pentru acest tip de transport urmand a se putea inchiria si platforme digitale care sa faciliteze utilizarea acestui tip de serviciu.

Ce avere are

Lucian Sova a cumparat in 2006, impreuna cu Florin Turturica, un teren cu o suprafata de 10.000 mp in comuna Limanu, judetul Constanta. Acesta a mai cumparat in 2005 o locuinta cu o suprafata de 44 mp pe Calea Grivitei din Bucuresti.

Valoarea conturilor curente ale sale depaseste 63.000 lei. Potrivit declaratiei de avere semnata in martie 2017, Sova mai are un depozit bancar de peste 31.000 de lei. Acesta mai are o participatie de 53,34% din Cominfotrans SA, in valoare de 48.000 de lei, o cota de 1% din Regional Romplines SRL si o participatie de 35% din Niso Transeurope.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Lucian Sova ministrul Comunicatiilor , #ministrul Comunicatiilor