Sanmartean dezvaluie culisele relatiei cu Piturca: De ce l-a suparat pe fostul selectioner si cum au devenit amici

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 07:57
3735 citiri
Sanmartean dezvaluie culisele relatiei cu Piturca: De ce l-a suparat pe fostul selectioner si cum au devenit amici
Foto: Twitter/ Ittihad

Lucian Sanmartean a dezvaluit o parte din culisele relatiei pe care a avut-o cu Victor Piturca, cel care l-a antrenat la echipa nationala, dar si in Arabia Saudita, la Al Ittihad.

"Micul Platini" si-a inceput povestea cu momentul in care Piturca marginalizat la nationala.

Se intampla in perioada in care mijlocasul evolua pentru FC Vaslui si era chinuit de probleme musculare din cauza programului incarcat.

"A fost foarte ciudat. Am avut cu domnul Piturca... m-a convocat, m-a bagat sa joc, am avut o evolutie buna, dar, dupa 35 de minute, am iesit, am simtit pe solear o mica problema, problema mai veche pe care o aveam de la Vaslui. M-a intrebat... iti dai seama, in minutul 40 sa trebuiasca sa faci o schimbare. Na, echipa nationala e echipa nationala. Dupa care m-am intors la Vaslui, iar domnul Porumboiu, intr-un picior, m-a bagat sa joc. Si atunci a aparut, asa, o usoara problema intre mine si domnul Piturca. La mine joci 40 de minute si te duci la Vaslui si intri si joci la sfarsit de saptamana un meci intreg. Dar eu am intrat asa cum am intrat, fiindca mi s-a impus sa intru si a trebuit sa intru. Atunci, dansul a avut o neincredere, o neincredere care si-a si manifestat-o dupa aia in timp", a povestit Sanmartean la Telekom Sport.

Au trecut anii si el a ajuns la FCSB, unde a avut evolutii extrem de apreciate. In prima faza, Piturca a refuzat cu incapatanare sa il cheme la nationala, insa apoi a cedat si a ajuns chiar sa il transfere in Arabia Saudita dupa ce a plecat de la prima reprezentativa.

"Am ajuns la Steaua, am fost convocat, am avut niste evolutii foarte bune si, la masa de dupa meci, cu Finlanda, mi-a spus: vreau sa te iau cu mine in Arabia. Jucatorii au inceput sa rada, si eu la fel, pentru ca patru ani de zile nu lucrasem cu dansul. Dintr-o data, vrea sa ma ia cu el in Arabia. Si jucatorilor le-a fost greu sa creada, si mie. Am si avut o reactie: va multumesc pentru interes, sa vedem ce se va intampla. Necrezand niciodata ca se va intampla lucrul asta. Se stia ca pleaca. Pe mine m-a distrat. Zic, uite ce se intampla, cum e viata asta, cum te duce si cum te aduce, cum poti sa ai o relatie foarte buna cu un om.

M-a sunat, zice: esti pregatit? Eram in cantonament cu Steaua. Zic: da domnule, daca ai nevoie... Si banii erau foarte multi si uite asa am ajuns la Ittihad. Am ajuns sa lucrez cu dansul, am ajuns sa ne cunoastem si... Unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut, ca si profesionalism, ca si mentalitate, ca si discutii. Aveam foarte, foarte multe discutii si am ajuns sa devenim prieteni, din oameni care, vezi, o tara intreaga spunea ca nu ma suporta, ca nu ma inghite, nu ma... Iar pe dansul l-am descoperit altfel decat il creionau media si o tara intreaga", a mai declarat Sanmartean.

Victor Piturca a plecat in Arabia Saudita imediat dupa ce a demisionat din functia de selectioner, la finalul anului 2014. In ianuarie 2015, Sanmartean era transferat de noua echipa a lui "Piti", Al Ittihad.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Sanmartean Piturca echipa nationala, #Sanmartean Piturca Arabia Saudita , #stiri Lucian Sanmartean