Lucian Romascanu: In acest moment, cu argumentele date de presedinte, decizia PSD este de nu vota in continuare starea de alerta

Marti, 09 Iunie 2020, ora 15:30
4351 citiri
Lucian Romascanu: In acest moment, cu argumentele date de presedinte, decizia PSD este de nu vota in continuare starea de alerta
Foto: Facebook/ Lucian N. Romascanu

Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Lucian Romascanu, a anuntat marti, la Digi 24, ca decizia social-democratilor este de a nu vota starea de alerta, precizand ca nu exista niciun fel de dovada epidemiologica ca s-ar impune acest lucru.

"Vreau sa incep prin a sublinia schimbarea de ton a presedintelui, pentru care, de la un Parlament toxic, am ajuns la dragi parlamentari. Ideea este in felul urmator: Nu avem in acest moment din partea presedintelui sau a specialistilor niciun fel de dovada epidemiologica necesara prelungirii starii de alerta.

Trebuiau cu data de 1 iunie sa inceapa testarea in masa, lucru oricum intarziat dincolo de orice norma pe care alte tari civilizate, in randul carora vrem si noi sa fim, nu avem niciun fel de dovada epidemiologica a situatiei in care se afla Romania. Noi in acest moment facem 4-5.000 de teste pe zi ceea ce este extrem de putin si domnul Iohannis vine si ne spune ca trebuie sa facem lucrul asta. Nu este convingator pentru ca nu vine cu absolut niciun fel de dovada stiintifica", a declarat Lucian Romascanu, la Digi 24.

El a precizat ca starea de alerta a insemnat pana in prezent achizitii facute fara respectarea procedurilor si angajari de oameni pe functii.

"Starea de alerta de pana acum a insemnat achizitii facute fara niciun fel de respectare a procedurilor, a insemnat angajari de oamenii pe functii, nu putem uita acel chelner sau sef de pompe funebre pus sefi de spitale. Inseamna tot felul de lucruri si tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de urgenta.

In acest moment cu argumentele date de presedinte, decizia PSD este de nu vota in continuare starea de alerta. Exista mijloace, exista ordonante de urgenta, exista posibilitatile guvernului de a limita anumite lucruri pe care domnul Iohannis le-a mentionat, nu este nevoie de mentinerea unei stari de alerta", a mai precizat purtatorul de cuvant al PSD.

Anuntul lui Klaus Iohannis

Presedintele Klus Iohannis a anuntat marti ca dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fara restaurante si fara locuri de joaca, vor fi posibile evenimente private cu numar limitat de persoane si va fi posibila redeschiderea after-school-urilor si gradinitelor private.

Presedintele a declarat ca,data fiind dinamica imbolnavirlor, opinia este ca se impune prelunfgirea starii de alerta, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, o decizie urmand sa fie luata de Guvern in urma unei analize. Mesajul sau pentru parlamentarii care urmeaza sa avizeze starea de alerta a fost: "Fiti responsabili!".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Lucian Romascanu PSD, #Lucian N Romascanu Iohannnis, #Lucian N Romascanu stare alerta , #stiri Lucian Romascanu