Un consilier al ministrului Economiei isi da demisia acuzand interese electorale

Joi, 15 Martie 2012, ora 11:09
3436 citiri
Un consilier al ministrului Economiei isi da demisia acuzand interese electorale
Foto: Arhiva

Consilierul ministrului Economiei pe probleme de gaze, Dumitru Chisalita, a demisionat, miercuri, din functia detinuta timp de doar doua saptamani, principalele motive fiind lipsa unui dialog pentru elaborarea unei strategii energetice si "abordarile populiste specifice unui an electoral".

Chisalita acuza lipsa de vointa pentru realizarea unei strategii de securitate energetica a Romaniei, ceea ce poate genera situatii critice la care nu vrea sa fie parte, precum si interesele din interiorul ministerului.

Bode, nemultumit de absorbtia fondurilor la nivelul Ministerului Economiei

In acelasi timp, in calitate de manager cu o bogata experienta inclusiv in domeniul privat, fostul consilier al ministrului Economiei spune ca "experienta sa profesionala ii confera mai mult decat sa urmareasca pasii ministrului pe culoarele ministerului de dimineata pana seara, pentru a-l pandi pe acesta la o discutie de un minut".

Dumitru Chisalita a fost numit in aceasta functie la data de 29 februarie 2012.

"In urma cu cateva saptamani, am ales sa merg la Ministerul Economiei in interesul Romgaz si al sectorului gazier, sperand sa determin realizarea unei Strategii de Securitate Energetica a Romaniei (obiective specifice pentru fiecare sector energetic, obiective antisaracie energetica, obiective de eficienta energetica si obiective ale statului in calitate de actionar majoritar sau minoritar in companiile energetice).

Este o necesiate fara de care proiectele energetice risca sa fie doar niste actiuni necoordonate si nearmonizate", spune Chisalita.

"Ma retrag acum, ca urmare a lipsei de dialog fata de elaborarea unei astfel de strategii care sa tina seama de realitatile societatii noastre. In acelasi timp, lipsa delimitarilor intereselor nationale fata de alte interese in interiorul institutilor de stat ca si abordarile populiste specifice unui an electoral mi-au usurat decizia", a adaugat el.

Bode: Oltchim, Romarm si Hidroelectrica, primele companii cu management privat

Chisalita se va intoarce in cadrul companiei Romgaz, unde a fost director de comercializare pana in ianuarie, cand a devenit director general interimar, in locul lui Marcel Piteiu, anchetat in dosarul gazelor pentru InterAgro.

Chisalita este autorul mai multor carti si tratate in domeniul gazelor, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai bine cotati experti din acest sector.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#consilier Ministerul Economiei demisie, #Dumitru Chisalita demisie Ministerul Economie, #Lucian Bode ministrul Economiei , #ministru Economie