Godină îl ajută pe Bode să refacă scrisoarea către ministrul de Interne al Austriei: "Românii nu sunt toți așa... ca mine"

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 16:22
7521 citiri
Godină îl ajută pe Bode să refacă scrisoarea către ministrul de Interne al Austriei: "Românii nu sunt toți așa... ca mine"
Lucian Bode FOTO captură YouTube

Ministrul de Interne Lucian Bode i-a transmis luni, 12 decembrie, o scrisoare deschisă omologului austriac, Gerhard Karner, în care și-a declarat indignarea față de votul din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Câteva ore mai târziu, Marian Godină a redactat la rândul său o scrisoare, în numele lui Bode, pe care a publicat-o pe contul său de pe Facebook.

"Domnul doctor Lucian Nicolae Bode a publicat pe pagina domniei sale de Facebook o scrisoare deschisă adresată lui Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei.

În finalul scrisorii, îi transmite omologului austriac despre o datorie morală pe care acesta o are față de subordonații săi și față de cetățenii care i-au acordat un vot de încredere. Nu e minunat să îl auzi pe domnul doctor vorbind despre datorie morală?"

Varianta propusă de Godină

"Lăsând la o parte greșelile de scriere, eu i-aș propune domnului doctor Lucian Bode să revină cu o altă scrisoare, redactată în alți "parametrii", ceva de genul:

"Domnule ministru Gerhard Karner,

Românii nu sunt toți niște hoți, cei mai mulți sunt oameni onești.

Românii nu sunt toți niște plagiatori, nu toți își însușesc cu mândrie munca altora, doar pentru a părea ei ceea ce nu sunt și nu vor putea fi.

Românii nu sunt toți niște lingăi care pupă orice fund e necesar pentru a obține funcții.

Românii nu sunt toți niște agramați și foarte mulți cunosc cel puțin două limbi străine.

Românii nu sunt toți niște nesimțiți care îi sfidează pe ceilalți șoferi din trafic, circulând abuziv cu girofaruri și provocând accidente rutiere.

Românii nu sunt toți niște oameni lipsiți de onoare.

Românii nu sunt toți niște parveniți ajunși în funcții înalte pe gudurat și lins.

Românii nu sunt toți niște nerușinați lipsiți de scrupule.

Românii nu-și pun toți colegul de bancă șef la Oficiul Român de Imigrări și la orice altă instituție cu salarii mari.

Domnule ministru, România merită în Schengen pentru că românii nu sunt toți așa... ca mine."

Cam așa ar trebui redactată scrisoarea deschisă, domnule Bode.

V-aș fi lăsat asta într-un comentariu mult mai puțin vizibil la dvs pe pagină, dar acolo m-ați blocat, folosind cenzura chiar pe pagina pe care o folosiți ca să transmiteți scrisori deschise la cel mai înalt nivel. Paradoxal, nu? Dacă vă blochează dl ministru, că l-ați criticat cam așa cum vă criticam eu pe dvs în comentarii, acid, dar civilizat. Dar m-ați blocat, așa că trebuie să mă exprim la mine pe pagină acum.

PS dacă-i comentați d-lui Bode, întrebați-l de ce m-a blocat", a scris Godină pe Facebook.

Scrisoare deschisă semnată de Lucian Bode, pentru ministrul de Interne al Austriei

Ministrul de Interne Lucian Bode i-a transmis luni, 12 decembrie, o scrisoare deschisă omologului austriac, Gerhard Karner, în care și-a declarat indignarea față de votul din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Vă scriu însă, din păcate, pentru a-mi exprima profunda indignare față de votul dumneavoastră din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spațiul Schengen, asta după ce pe 23 noiembrie la Viena, în prezența colegilor noștri, îmi dădeați asigurări că sunteți "un prieten al României", iar poziția dumneavoastră nu este împotriva României ci împotriva unui sistem nefuncțional care nu trebuie extins cu niciun stat".

Este o decizie nedreaptă, injustă, fără nicio justificare reală, care creează la nivelul UE prejudicii uriașe și un precedent periculos în actualul context geopolitic. Pentru că nu doar meritul României și al cetățenilor români a fost călcat în picioare odată cu acest vot, dar și valorile și principiile care ne ghidează la nivel european. Toate statele membre au putut vedea cum Austria a adoptat o decizie arbitrară ce încalcă flagrant dreptul României de a fi stat membru cu drepturi depline al spațiului Schengen, iar argumentele pe care le-ați avut la finalul acestui proces pur și simplu nu au nicio legătură cu realitatea.

Domnule ministru,

Daca iti deschizi inca un cont curent, nu se cheama ca il inseli pe primul. Se cheama COMPETITIVE RESEARCH. Incearca oferta GeniusCont Gold de la UniCredit Bank si vezi ce ti se potriveste mai bine. Afla mai multe AICI!

Ați făcut un joc politic nedemn de o țară care are o tradiție politică așa de bogată și care este o democrație consolidată de atât de mult timp.

În întrevederea noastră din luna ianuarie m-ați asigurat de susținerea Austriei pentru aderarea la spațiul Schengen, iar în cadrul Conferinței ministeriale a Forumului de la Salzburg de la București, Austria și-a dat acordul pe o declarație comună în care toți membrii salutau susținerea aderării României la spațiul Schengen.

Nimeni nu a putut înțelege ce s-a întâmplat în două zile, de ce v-ați schimbat fundamental poziția, în condițiile în care nu apăruse niciun element nou. Ați tratat românii și România într-o manieră nedreaptă, discriminatorie și ilogică.

Îmi pare rău să vă spun, dar modul acesta de conduită și acțiune nu este adecvat pentru niciun om politic al Uniunii Europene.

Dumneavoastră știți, la fel de bine ca mine, că problema migrației pe care ați invocat-o nu poate fi imputată României. Au înțeles-o toate celelalte state membre, domnule ministru.

Ați reușit să stârniți revolta nu doar a românilor din Austria, dar și a propriilor cetățeni, care cunosc realitățile din teren și știu că e injust și imoral să pedepsiți milioane de cetățeni europeni folosindu-vă de argumente false.

România rămâne însă fermă și profund atașată obiectivului de aderare la spațiul Schengen, pentru care nu doar ministerul pe care îl conduc, ci și celelalte structuri implicate în procesul de aderare vor continua să lucreze cu aceeași determinare și aceeași încredere neclintită în valorile europene.

În încheiere, vă rog să le transmiteți tuturor celor din subordinea dumneavoastră, cu care am avut o bună colaborare, tot respectul meu și mulțumiri pentru efortul comun pe care îl facem pentru apărarea securității cetățenilor europeni. Cel puțin față de subordonații dumneavoastră și față de cetățenii care v-au acordat un vot de încredere, rămâneți, domnule ministru, cu o datorie morală. Pentru că pe minciuni și nedreptate nu se poate construi nimic măreț și durabil", scrie în documentul postat pe Facebook.

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Noi calcule privind pierderile înregistrate de transportatori din cauza întârzierilor la frontierele terestre. Cifrele se ridică la ordinul miliardelor de euro
Noi calcule privind pierderile înregistrate de transportatori din cauza întârzierilor la frontierele terestre. Cifrele se ridică la ordinul miliardelor de euro
Industria de transport rutier de mărfuri a pierdut, anul trecut, 2,55 miliarde de euro din cauza întârzierilor înregistrate la frontiere, comparativ cu 2,41 miliarde de euro în 2022, a...
#lucian bode, #marian godina, #scrisoare deschisa, #ministru de interne, #Austria, #Schengen Romania aderare , #stiri Lucian Bode