Lucian Bode anunță sancțiuni după farsa de la IPJ Giurgiu: ”Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie”

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 16:18
5480 citiri
Lucian Bode anunță sancțiuni după farsa de la IPJ Giurgiu: ”Până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie”
Lucian Bode, ministrul de Interne FOTO Facebook / Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a decis vineri, 26 noiembrie, încetarea împuternicirii şefului Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, Tache Mihail Ion, după ce un agent a cerut conducerii să fie recompensat cu un porc de Crăciun.

De asemenea, a fost declanșată cercetarea prealabilă faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie privind unele abateri disciplinare.

”Este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie, este nedrept să fie subiect de glume pe seama unor nefericiţi de la Serviciul Rutier Giurgiu. Ştiţi expresia foarte cunoscută şi folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Ei, se pare că această expresie a inspirat pe cei de la Poliţia Rutieră Giurgiu şi vreau să anunţ astăzi aici faptul că, până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie”, a afirmat Bode, la Guvern.

Împuternicirea şefului de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Giurgiu încetează din 26 noiembrie.

”Aşadar, am decis încetarea împuternicirii şefului Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu începând cu data de 26 noiembrie şi am decis declanşarea cercetării prealabile, în conformitate cu Statutul poliţistului, faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare”, a adăugat ministrul de Interne.

Anterior, în cursul zilei de vineri, Lucian Bode a declarat, referindu-se la acest subiect, că ”o astfel de acţiune a unor nefericiţi rămâne în categoria şi poliţiştii au umor”.

”Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere. (...) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor. (...) La MAI nu aprobăm glume”, a spus Bode, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor cu ocazia preluării mandatului de către noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Agentul de poliție a cerut superiorilor să primească un porc de Crăciun, el fiind păcălit de un coleg care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar greutatea animalului este stabilită în funcţie de vechimea sa în Poliţie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#lucian bode, #PNL, #ministru de interne, #sanctiuni ipj giurgiu, #demitere sef serviciu rutier, #porc de craciun , #stiri Lucian Bode