Bode îl contrazice pe Ciolacu, pe tema negocierilor privind liste comune PSD-PNL: ”Nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect”

Marti, 12 Septembrie 2023, ora 16:24
1506 citiri
Bode îl contrazice pe Ciolacu, pe tema negocierilor privind liste comune PSD-PNL: ”Nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect”
Lucian Bode, secretar general PNL FOTO Facebook

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat marţi despre discuţii PNL-PSD privind candidaturi comune la alegerile din 2024 că acestea nu există în acest moment pe acest subiect, însă PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor.

Secretarul general al PNL a fost întrebat la Parlament dacă există negocieri între PNL şi PSD privind o posibilă alianţă la alegerile de anul viitor.

”Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete, în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”, precizat Bode. El a precizat că ”PNL încearcă să îşi maximizeze scorul electoral de anul viitor”.

”Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă, nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a mai spus că partidul este ”în plin proces de sondare a opiniei publice, în fiecare regiune în parte, în fiecare judeţ şi la nivelul municipiului Bucureşti”.

”Vrem să facem măsurători cantitative şi calitative astfel încât la sfârşitul acestui an PNL să aibă pe masă toţi candidaţii, cei mai bine poziţionaţi, şi la alegerile europarlamentare, şi la alegerile locale şi la alergerile parlamentare. Deci, vrem să luăm aceste decizii în baza unor studii şi sigur, stând într-o coaliţie de guvernare cu PSD, ducând programul de guvernare la bun sfârşit, atingându-ne obiectivele, nu pot să spun că nu avem în intenţie să ne aşezăm la masă, fiecare cu datele pe care le are, şi să luăm cea mai bună decizie pentru români”, a mai spus liderul liberal.

Bode a continuat: ”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”.

Despre afirmaţia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu că există discuţii pe tema unei candidaturi comune PSD-PNL la alegeri, Lucian Bode a afirmat ”că nu există discuţii punctuale, strict pe acest subiect”.

”Nu ne-am întâlnit în coaliţie să discutăm cum vom candida anul viitor, într-o alianţă PNL-PSD. În cadrul şedinţelor noastre de coaliţie, în care discutăm de câteva luni chestiuni legate de fiscalitate în principal şi despre obiectivele noastre de guvernare, discutăm şi cum va arăta anul electoral 2024, tangenţial, este firesc, dar nu avem pe masa coaliţiei tema candidaturilor comune la alegerile de anul viitor, cu plusuri, cu minusuri, aşa cum se face. Aceste discuţii nu au existat şi nu există în acest moment”, a menţionat Bode.

Întrebat când va lua PNL o decizie privind acest aspect al alegerilor anul viitor, Lucian Bode a spus că el crede că ”modul în care vor merge în alegeri anul viitor trebuie să fie decis în structurile statutare ale partidului, cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie, începului lunii decembrie”.

”De altfel am şi programat o şedinţă de Birou Politic Naţional extins, la mijlocul lunii octombrie, ocazie cu care vom discuta, împreună cu şefii de filială, cu europarlamentarii, cu parlamentarii noştri, cu primarii, pe baza măsurătorilor pe care le realizăm, care este opţiunea lor pentru anul viitor”.

Bode a mai afirmat că poziţia sa personală pe acest subiect o va exprima în baza analizei din teritoriu. ”Contează mai puţin opţiunea lui x sau y, contează ce vrea majoritatea în partid”, a adăugat el.

Lucian Bode a subliniat despre candidatul la prezidenţiale că este firesc ca un partid istoric, mare, să îşi propună de fiecare dată să câştige alegerile prezidenţiale, nu doar să aibă un candidat”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita de lucru la lotul 3 - parte din Autostrada Focşani - Bacău (A7), întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, că ”normal că există discuţii”. ”Facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România”, a mai spus premierul.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#lucian bode, #marcel ciolacu, #PNL PSD , #pnl-psd