Lucian Bode a dat în judecată comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai. Emilia Șercan: Miza imediată e rămânerea sa în guvern

Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 09:20
5706 citiri
Lucian Bode a dat în judecată comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai. Emilia Șercan: Miza imediată e rămânerea sa în guvern
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne FOTO Facebook/ Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) în data de 5 ianuarie, arată jurnalista de investigații Emilia Șercan într-un material publicat pe PressOne.

Procesul, deschis la Tribunalul Sălaj, vizează suspendarea hotărârii prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat în urma dezvăluirii Emiliei Șercan că în teza de doctorat a ministrului de Interne există cel puțin 18,5% de conținut plagiat. Mai mult, susține că Lucian Bode a ales aceeași casă de avocatură precum premierul Nicolae Ciucă.

”Într-o disperată încercare de a bloca un previzibil verdict de plagiat, dr. Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB).

Procesul a fost deschis la Tribunalul Sălaj, în fieful său și al susținătorului său de la pădure, și vizează suspendarea hotărârii prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat în urma dezvăluirii prin care am arătat că în teza lui dr. Bode există cel puțin 18,5% de conținut plagiat, la care se adaugă 6 grafice plagiate și alte 30 citate incorect.

Dr. Bode a recurs la aceeași stratagemă juridică folosită și de șeful său de la partid și guvern, alt mare doctor, dr. Ciucă, care a blocat prin instanță înregistrarea sesizărilor de plagiat care i-au vizat propria teză.

A recurs nu numai la aceeași stratagemă ca dr. Ciucă, ci și la aceeași casă de avocatură: Mușat și Asociații.

Și uite așa, dr. Bode a trecut abrupt de la a „saluta” aproape exaltat, pe 1 noiembrie 2022, pe Facebook, decizia în care UBB anunța un neglijabil procent de 2,95% de conținut plagiat în teza sa, la o disperată acțiune în instanță pentru a bloca, in extremis, un verdict de plagiat.

Tupeul și nesimțirea lui dr. Bode sunt revoltătoare.

În loc să-și ceară scuze publice de la UBB, după ce a pus universitatea în centrul unui scandal care i-a zdruncinat serios credibilitatea și imaginea publică, dr. Bode o dă în judecată.

Dr. Bode pune UBB în umilitoarea poziție de a explica în instanță dreptul ei legal de a se autosesiza în fața unui flagrant caz de impostură care, dacă nu va fi gestionat rapid și adecvat zilele acestea, îi va pulveriza credibilitatea și imaginea publică nu numai pe plan intern, ci și internațional.

UBB are la dispoziție 7 zile pentru a pronunța o decizie înainte de primul termen al procesului.

Și, da, UBB se află în fața unui nou test de integritate, care de data asta are legătură nu numai cu pronunțarea unei decizii, ci și cu rapiditatea pronunțării ei.

Miza imediată a lui dr. Bode e mai mare decât orice grijă ar putea avea el pentru integritatea UBB: rămânerea sa în guvern.

Mai poate un ministru care primește verdict de plagiat de la universitatea care i-a acordat titlul de doctor să rămână în guvern?”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#lucian bode, #doctorat plagiat, #Emilia Sercan, #ubb , #Stiri Emilia Sercan