Fetita de 3 ani din Constanta, gasita decedata pe un camp dupa ce a fost cautata toata noaptea. Politia a tinut cazul "la secret"

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 19:49
4954 citiri
Fetita de 3 ani din Constanta, gasita decedata pe un camp dupa ce a fost cautata toata noaptea. Politia a tinut cazul "la secret"
Cautarile fortelor de ordine au fost in zadar

Ministrul Lucian Bode a anuntat, vineri, la Zalau, decesul unei fetite de 3 ani din judetul Constanta, care a fost gasita pe un camp, dupa ce a fost cautata toata noaptea. Politia Constanta nu a emis alerta de disparitie a copilului si a facut precizari despre caz doar dupa anuntul ministrului de Interne, desi minora a fost gasita decedata la ora 11.00.

Ministrul Lucian Bode a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa la Zalau, decesul unei fetite de 3 ani din judetul Constanta.

"Cand moare un om este o tragedie. O tragedie a fost si la Constanta cand, azi noapte, zeci de politisti au cautat un copil de trei ani si n-au reusit sa-l gaseasca in viata dimineata. Este o tragedie cand moare un om, dar as vrea sa vedem si fortele de securitate, de ordine, cei care suntem salvatorii...este la fel de greu cand nu-ti indeplinesti aceasta misiune. Trebuie vazut in particular fiecare caz in parte", a afirmat Bode.

Abia dupa ce ministrul de Interne a anuntat decesul fetitei, IPJ Constanta a facut precizari despre caz.

"In cursul serii de 10 iunie a.c., in jurul orei 21.00, Inspectoratul de Politie Judetean Constanta a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 17.00, o minora, in varsta de 3 ani, intr-un moment in care ar fi fost lasata nesupravegheata de catre parinti, ar fi plecat de pe raza localitatii Saraiu, si nu a mai fost gasita. De indata, la nivelul I.P.J. Constanta s-au dispus masurile de verificare a tuturor aspectelor sesizate, din acel moment fetita fiind cautata neincetat", a transmis IPJ Constanta, fara a preciza de ce nu a fost emisa o alerta despre disparitia minorei.

Politistii au precizat ca fortele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, imobilele persoanelor cunoscute de parintii minorei dar si cladirile dezafectate sau in constructie. Au fost folositi cainii de urma, atat in faza initiala de cercetare la fata locului, cat si la verificarile in teren, care au vizat eventualele trasee parcurse de minora.

"La cautari au participat peste 80 de forte: politisti din cadrul I.P.J. Constanta, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, pompieri, jandarmi, dar si voluntari. Totodata, au fost folosite camerele de termoviziune ale Garzii de Coasta. Politistii au audiat martori, declaratiile acestora fiind verificate pentru a se stabili imprejurarile disparitiei. In ciuda eforturilor depuse, din pacate, astazi, 11 iunie, in jurul orei 11.00, fetita a fost gasita pe camp, decedata, la o distanta de aproximativ 4 kilometri de locul disparitiei", a mai precizat IPJ Constanta.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca fetita ar fi fost muscata de animale salbatice.

O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie din Constanța și-a violat fiica minoră timp de 4 ani. La abuz participa și partenerul ei
O femeie de 31 de ani din judeţul Constanţa este cercetată, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 13 ani, împotriva voinţei sale, iar aceste fapte au avut loc în ultimii...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#fetita, #decedata, #Constanta, #camp, #ministru, #bode, #politie , #stiri Lucian Bode