Dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Lucian Bode a fost amânată. Cum motivează ministrul de Interne absența

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 11:40
2728 citiri
Dezbaterea moțiunii simple împotriva lui Lucian Bode a fost amânată. Cum motivează ministrul de Interne absența
Ministrul de Interne Lucian Bode e „prea ocupat” pentru moțiunea opoziției FOTO Facebook / Lucian Bode

Dezbaterea și votul asupra moțiunii simple împotriva ministrului de Interne Lucian Bode care trebuiau să aibă loc marți, 11 octombrie, au fost anulate după o cerere a lui Bode către conducerea Camerei Deputaților.

Ministrul a cerut ca moțiunea să fie dezbătută săptămâna viitoare, între 17-21 octmbrie, motivând „activități cu oficialități străine”. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea ministrului, în ciuda criticilor venite din partea USR și Forța Dreptei, inițiatorii moțiunii.

Lucian Bode și-a motivat absența susținând că că în cursul zilei de marţi, când era programată dezbaterea moţiunii, este angrenat într-o acţiune care vizează semnarea contractului pentru achiziţia de nave multirol, de către IGSU, eveniment care a avut loc în prezenţa ambasadorului Olandei în România. De asemenea, Lucian Bode mai spune că începând cu 12 octombrie, se va afla în Belgia, respectiv Luxemburg, pentru activităţi în marja Consiliului UE în formatul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Ministrul mai precizează că începând de duminică se desfăşoară sub coordonarea Comisiei Europene exerciţiul voluntar de evaluare a implementare a acquis-ului Schengen de către România.

De cealaltă parte, Forța Dreptei condus de Ludovic Orban a transmis că motivele invocate de Bode sunt „complet puerile” și că nu au legătură cu agenda sa ca ministru de Interne.

„Ce face? Învaţă discursul de mâine pe de rost, se odihneşte pentru călătorie, nu are timp să-şi împacheteze bagajul? Nici invocarea participării la ceremonia de semnare a contractelor de achiziţie pentru două nave multirol nu are susţinere în realitate. Şi dacă Lucian Bode ar fi parcurs pe jos distanţa de la sediul ministerului Afacerilor Interne până la Palatul Parlamentului, după încheierea evenimentului public invocat, tot ar fi ajuns înainte de debutul şedinţei plenului Camerei Deputaţilor, unde era programată dezbaterea moţiunii simple”, a transmis Forța Dreptei într-un comunicat.

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#lucian bode, #ministrul de interne, #motiune simpla, #forta dreptei , #stiri Lucian Bode