Cine e Lucian Bode, cel care ar putea prelua Ministerul Economiei

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 11:29
5309 citiri
Cine e Lucian Bode, cel care ar putea prelua Ministerul Economiei

Dupa ce Adreea Paul Vass a refuzat propunerea PDL de a prelua sefia Ministerul Economiei, democrat-liberalii s-au reorientat catre deputatul Lucian Bode.

Lucian Bode este nascut in 1974, la Valcau de Jos, judetul Salaj. Este casatorit si are un copil.

In 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat in "Managementul Securitatii in Societatea Contemporana", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

In perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau. El este presedinte al PDL Salaj.

Bode are ca singura sursa de venit indemnizatia de parlamentar, detine un singur imobil in Salaj si un autoturism Mercedes, conform declaratiei de avere.

Vass, incompatibila din cauza mamei

Andreea Paul Vass a anuntat, marti seara, ca a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.

"Nu am de gand sa fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Vass, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Ea le-a transmis multumiri colegilor din PDL care au desemnat-o si a subliniat ca decizia de a refuza nominalizarea tine de argumente personale.

"Le multumesc tare, tare mult colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a mai spus Vass, refuzand sa faca alte precizari.ANI a constatat ca mama consilierului economic al premierului Andreea Paul Vass, Marioara Vass, este in conflict de interese, dupa ce firma acesteia a primit doua contracte in valoare de 21.180 de lei de la Primaria comunei Bobota, judetul Salaj, unde aceasta este consilier local.

Miercuri dimineata, ANI a anuntat ca mama consilierului economic al premierului Andreea Paul Vass, Marioara Vass, este in conflict de interese, dupa ce firma acesteia a primit doua contracte in valoare de 21.180 de lei de la Primaria comunei Bobota, judetul Salaj, unde aceasta este consilier local.

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Lucian Bode ministru Economie, #Andreea Paul Vass ANI, #Vass incompatibilitate ministru Economie, #Ion Ariton ministru Economie, #demisie Guvern Boc , #ministru Economie