Bode, nemultumit de absorbtia fondurilor la nivelul Ministerului Economiei

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 15:10
1242 citiri
Bode, nemultumit de absorbtia fondurilor la nivelul Ministerului Economiei
Foto: Q Magazine

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Lucian Bode, nu este multumit de rata de absorbtie a fondurilor europene la nivelul institutiei pe care o conduce.

"Rata absorbtiei efective a fondurilor europene este de 17%, procent care ma nemultumeste. De aceea, 2012 trebuie sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon destinat beneficiarilor. Nu este suficient sa declaram ca prioritati ale guvernului sunt un domeniu sau altul, o categorie sociala sau alta. Voi sustine si voi promova personal orice masura care ajuta IMM-urile", a afirmat Lucian Bode.

De asemenea, acesta a precizat ca in Romania peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite prin programele MECMA, pana in prezent, prin doua programe adresate acestui sector.

"La nivel guvernamental am actionat prin AIPPIMM (Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici), prin intermediul fondurilor de garantare a creditelor si prin initiative pentru debirocratizare, iar peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite, pana in prezent, prin cele doua programe adresate acestui sector, Mihail Kogalniceanu si Start-up", a mentionat ministrul Economiei.

Lucian Bode a precizat ca principalele probleme in atragerea fondurilor europene constau in achizitiile publice si lunga perioada a procesului de evaluare.

"In Romania, problemele principale sunt legate de achizitiile publice si perioada lunga de evaluare, care duc la intarzieri. Este necesara eliminarea oricaror intarzieri si respectarea termenelor procedurale. Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate cu determinare. Avem oameni pregatiti si masuri de eficienta", a mai spus Bode.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Bode fonduri Ministerul Economiei, #absorbtie fonduri Ministerul Economiei , #ministru Economie