Noi probleme pentru Mircea Lucescu la Dinamo Kiev! De ce se plâng fotbaliștii

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 08:01
3147 citiri
Noi probleme pentru Mircea Lucescu la Dinamo Kiev! De ce se plâng fotbaliștii
Mircea Lucescu are probleme la Dinamo Kiev FOTO facebook

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, întâlnește astăzi formaţia franceză Rennes în Europa League.

Ucrainenii joacă toate meciurile din cupele europene în deplasare din cauza războiului, o povară ce implică drumuri neîncetate şi lipsa suporterilor

După primele două meciuri din Grupa B a acestei competiţii, cea mai titrată grupare ucraineană este pe ultimul loc, fără niciun punct, fiind învinsă de Fenerbahce (1-2 la Istanbul) şi mai modesta AEK Larnaca (0-1 în Polonia).

Doar câteva mii de spectatori au asistat la partida de la Cracovia, pentru care delegaţia lui Dinamo Kiev a călătorit mai multe ore din Ucraina.

"Fizic este dificil, fiindcă suntem mereu în mişcare, cu autobuzul, apoi cu avionul. În plus, trebuie mereu să ne întoarcem în Ucraina ca să jucăm în campionat", a declarat pentru AFP Oleksandr Karavaev, mijlocaş al lui Dinamo, în vârstă de 30 de ani.

Aceste călătorii istovitoare au devenit o rutină pentru Dinamo de când spaţiul aerian ucrainean a fost închis în urma invaziei ruse din 24 februarie. "Este obositor. Folosim toate tipurile posibile de recuperare", a explicat Karavaev.

"Acum călătorim mult mai mult şi este mult mai obositor. Nu mai avem cantonamentul într-un singur loc, suntem mereu în mişcare", a declarat extrema Vladislav Kabaev.

Jucătorii lui Dinamo se plâng de asemenea că au parte de puţină susţinere când joacă în Polonia, dar recunosc că situaţia este foarte complexă. Bărbaţilor care au vârsta pentru a efectua serviciul militar le este interzis să părăsească Ucraina, astfel încât stadionul din Cracovia a fost plin mai ales cu femei şi copii.

"Înţelegem că situaţia actuală este de aşa natură încât lumea nu este cu gândul să joace fotbal. Trebuie însă să jucăm dacă avem ocazia s-o facem", a subliniat Karavaev.

Kabaev l-a completat: "Nu ni se pare că suntem pe teren propriu când jucăm în Polonia. Le suntem recunoscători fanilor că au venit, însă ar fi mai bine şi mai plăcut să jucăm la Kiev."

Pe lângă absenţa suporterilor, jucătorii lui Dinamo regretă despărţirea îndelungată de cei dragi. "Din punct de vedere psihologic este greu. Familiile noastre nu sunt aici. Petrecem foarte puţin timp împreună", a spus Kabaev, care are 27 de ani.

Campionatul de primă divizie, suspendat după începutul războiului, s-a reluat în luna august. Dinamo, care era considerată favorită, ocupă deocamdată un foarte modest loc 9, cu 6 puncte după patru meciuri.

Jucătorii ucraineni se consideră însă în misiune.

"Jucăm şi arătăm că suntem un club ucrainean, că suntem puternici şi nimic nu ne va putea înfrânge", a afirmat Karavaev.

"Războiul pune multă presiune pe fotbalişti şi pe familiile noastre. Desigur, ne este foarte greu", a recunoscut coechipierul său Kabaev.

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#lucescu, #dinamo kiev, #probleme, #jucatoari, #oboseala, #meciuri, #deplasari , #stiri fotbal