Luare de ostatici într-o sinagogă din Texas. Poliția negociază cu un bărbat identificat în timpul transmisiunii live pe Facebook

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 23:28 2356 citiri
"O să mor", a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută FOTO News.ro

Un bărbat ar fi luat ostatici într-o sinagogă din Colleyville, statul Texas, în timpul serviciului religios de sâmbătă, 15 ianuarie, care era transmis în direct pe Facebook.

Departamentul de poliţie din Colleyville a informat pe Twitter mai devreme în cursul zilei de sâmbătă că realizează operaţiuni SWAT în clădirea care adăposteşte Congregaţia Beth Israel şi a spus că toţi locuitorii din apropiere au fost evacuaţi.

Nu au fost raportaţi răniţi în interiorul clădirii, potrivit unei ştiri publicate de Dallas Morning News.

"Sergentul de poliţie din Colleyville Dara Nelson a spus că negociatorii au luat contact cu cineva din sinagogă despre care cred că este suspectul", a informat Dallas Morning News.

Bărbatul a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul unei transmisiuni live a slujbei de Şabat ţinută în această sinagogă aparţinând iudaismului reformat.

"O să mor", a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

Transmisiunea live a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT).

Nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor aflate în sinagogă.

Congregaţia Beth Israel a fost înfiinţată în 1999.

Colleyville este o suburbie din Dallas-Fort Worth.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com