LPF ii spulbera planul lui Becali: FCSB a fost informata din 2016 despre departajarea din play-off

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 20:0414662 citiri
LPF ii spulbera planul lui Becali: FCSB a fost informata din 2016 despre departajarea din play-off
Foto: Hepta

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) ii spulbera planul lui Gigi Becali, anuntand ca FCSB si celelalte cluburi din Liga 1 au fost informate inca din 2016 in privinta departajarii din play-off.

Prin intermediul unui comunicat de presa, cei de la Liga sustin ca au anticipat posibilitatea ca doua echipe sa incheie campionatul la egalitate de puncte, iar atunci a informat cluburile ca departajarea se va face doar prin meciurile directe din play-off.

"LPF a anticipat inca din primul sezon organizat in noul format, posibilitatea aparitiei situatiei ca doua echipe din play-off/play-out sa termine la egalitate de puncte. De aceea, Liga a informat toate cluburile din competitie, inca din data de 29 februarie 2016, ca in aceasta situatie departajarea se va face prin raportare doar la jocurile disputate in faza a II-a, fara a se lua in calcul meciurile din sezonul regular.

Niciun club din Liga I nu a formulat obiectiuni cu privire la aceasta informare. Mai mentionam ca pozitia LPF a fost formulata in concordanta cu hotararea Comitetului Executiv al FRF, adoptata intr-un caz similar", se arata in comunicatul Ligii.

Viitorul si FCSB au incheiat sezonul 2016/2017 la egalitate de puncte, echipa lui Hagi fiind declarata campioana datorita rezultatelor directe din play-off mai bune - o victorie si o remiza.

FCSB a anuntat ca va contesta acest clasament la TAS, echipa lui Becali dorind sa fie luate in considerare la departajare toate rezultatele directe, inclusiv cele din sezonul regulat.

Comitetul Executiv al FRF va omologa vineri clasamentul final al play-off-ului, cu Viitorul campioana.

M.D.