„Loverboy” de România lovește din nou. Cum sunt păcălite fetele să se prostitueze „prin false promisiuni de iubire” VIDEO

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:10
4429 citiri
„Loverboy” de România lovește din nou. Cum sunt păcălite fetele să se prostitueze „prin false promisiuni de iubire” VIDEO
7 persoane ar fi recrutat prin metoda „loverboy” mai multe tinere pe care le-au constrâns să se prostitueze FOTO Pixabay

Poliția Română a anunțat joi, 6 ianuarie, că au fost desfășurate percheziții de amploare într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Potrivit poliției, 7 persoane ar fi recrutat prin metoda „loverboy” mai multe tinere pe care le-au constrâns să se prostitueze.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit și ar fi acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care ar fi recrutat, prin metoda „loverboy” mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate.

Cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reținut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locații din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituția în beneficiul său”, a transmis Poliția Română.

Polițiștii au efectuat percheziții de amploare.

„În ziua de 6 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

La data de 6 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, alături de polițiștii B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit pentru constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism.

Astfel, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județele Dolj, Gorj și Bacău”, se arată în comunicatul IGPR.

Oamenii legii au descoperit și ridicat mai multe probe.

„În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate un pistol cu bile de cauciuc, cu 6 cartușe, 45 de cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc, cu 10 cartușe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux.

8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri”, transmite poliția.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene din Argeș, Dolj, Gorj și Bacău, ai informează IGPR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#loverboy, #proxenetism, #prostitutie, #IGPR, #perchezitii , #stiri juridice