Loredana Groza implineste 40 de ani (Video)

Joi, 10 Iunie 2010, ora 08:05
21565 citiri
Loredana Groza implineste 40 de ani (Video)

Loredana Groza s-a nascut la 10 iunie 1970, la Onesti. A inceput sa cante de pe la varsta de 3 anisori si a cantat pe tot parcursul scolii si a liceului.

La 14 ani a participat la o preselectie televizata la un concurs de "Cantarea Romaniei" in Focsani, unde a fost remarcata de Dumitru Morosanu si Jold Kerestely, care au chemat-o la Bucuresti sa participe la "Steaua fara nume", desi avea o varsta prea frageda, varsta minima acceptata fiind 17 ani.

La 16 ani, in 1986 a participat la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde a castigat trofeul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si cea mai tanara castigatoare a premiului cel mare de la Mamaia.

In 1987 la un Festival de Muzica de la Costinesti l-a cunoscut pe celebrul compozitor Adrian Enescu. Dupa mai multe teste si dupa prima piesa compusa pentru Loredana, "O inima de 16 ani", compozitorul a hotarat ca cea mai buna solutie pentru colaborare ar fi un album pe care sa realizeze impreuna.

La acest album s-a produs primul videoclip si printre primele videoclipuri din Romania. Astfel, s-a nascut primul album, "Buna seara, iubito", aparut in 1988. Desi nu a fost difuzat pe postul de televiziune, albumul a avut un succes fulminant, fiind vandut in peste 1 milion de exemplare.

In 1989 a aparut cel de-al doilea album purtand semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu, "Un buchet de trandafiri", care de asemenea a fost un succes de proportii.

In 1992 a castigat premiul Festivalului de la Bucuresti cu o piesa a lui Pechea.

In 1993 participa din nou la Mamaia si ia locul I la sectiunea slagare, cu o piesa semnata de Marius Teicu, "Ce va fi cu iubirea mea", care beneficiaza de un videoclip produs de catre Luminita Dumitrescu.

Atunci a inceput sa lucreze in mod serios la un nou album, colaborand cu Directia 5, cu Razvan Mirica si Marian Ionescu.

In 1994 a aparut albumul "Atitudine", dupa un turneu de doua luni in America, turneu epuizant in care a strabatut aproape toate orasele si statele americane.

In 1995 a sustinut alaturi de Directia 5 un concert live prin toata tara. Tot atunci a inceput lucrul la noul album, "Nascuta toamna".

Anul 1996 nu a fost mai putin epuizant. Acesta a fost anul in care a aparut albumul "Tomilio" si colaborarea cu Pro TV-ul. Aceasta colaborare s-a dovedit a fi foarte benefica si primul videoclip in colaborare cu Media Pro a fost la piesa "Nu-mi pasa", scenariul fiind semnat de Laurentiu Rusescu.

Dupa 10 ani, Loredana a reluat colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul "Diva inamorata". Au urmat doua albume inspirate din folclor "Agurida" si "Zaraza". Ultimul album scos de Loredana este "Tzuki", in 2008.

Este casatorita cu Andrei Boncea, directorul Media Pro, cu care are o fetita, Elena, acum in varsta de 12 ani.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Loredana Groza zi nastere, #Loredana Groza biografie , #stiri Loredana Groza