Cum ajung oamenii la 95 de ani: Cel mai important factor pentru longevitate și fericire

Joi, 29 Decembrie 2022, ora 02:22
9173 citiri
Cum ajung oamenii la 95 de ani: Cel mai important factor pentru longevitate și fericire
Oamenii de peste 90 de ani sunt fericiți dacă își mențin independența FOTO: Big World

Oamenii de știință de la Universitățile York și Newcastle din Marea Britanie, care au efectuat un studiu în rândul persoanelor în vârstă, publicat în revista PLOS One pe 15 decembrie 2022, au descoperit care este secretul longevității. Experții au constatat că cel mai important factor care îi face pe oameni să ajungă la 95 de ani și mai mult, îl constituie menținerea unei independențe, care ajută la perspectiva pozitivă a vieții lor.

Oamenii de peste 95 de ani sunt angajați în mod regulat în ”mici acte de rezistență”, au descoperit specialiștii britanici, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea din York și Newcastle, Marea Britanie, au intervievat un grup de oameni de peste 90 de ani pentru a vedea care sunt elementele cheie pentru a susține o perspectivă pozitivă asupra vieții.

Care este cel mai mare coeficient de inteligență IQ din lume: Ce persoane sunt în topul mondial VIDEO

În general, bătrânii erau fericiți și mulțumiți de viață la bătrânețe. Acest lucru a fost influențat de amintirea succeselor din trecut, controlul nevoilor lor de îngrijire a sănătății și părând „prezentabili în exterior”.

Cel mai important factor în menținerea veseliei oamenilor în vârstă a fost însă păstrarea independenței lor - chiar dacă asta însemna să se răzvrătească împotriva celor care încercau să-i ajute.

Aceste mici acte rebele au inclus îndrumarea îngrijitorilor asupra modului în care trebuie să efectueze procedurile și chiar, ca și în cazul copiilor și adolescenților, solicitarea asupra orei de culcare. Alte acțiuni sfidătoare au inclus refuzul de a lua medicamente și rezistența pentru a face planuri pentru viitor, cum ar fi îngrijire suplimentară sau chiar aranjamente funerare.

În timp ce participanții au spus că „și-au ales bătăliile” atunci când a venit vorba de aceste proteste, studiul a descoperit că acțiunea a însemnat menținerea autonomiei și controlului asupra propriilor vieți.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

În cadrul studiului, cercetătorii au intervievat 23 de persoane cu vârsta cuprinsă între 97 și 99 de ani. Tema dominantă în rândul tuturor bătrânilor de 90 de ani care au fost intervievați a fost aceea că aceștia continuă să trăiască o viață fericită, plăcută și mulțumiți cu ceea ce au realizat în viață.

În timp ce, cel mai important aspect al rămânerii fericirii a fost menținerea unui sentiment de independență, au fost în total cinci factori necesari pentru a crea o perspectivă pozitivă.

Aceștia au fost capabili să reflecteze asupra succeselor din trecut, să normalizeze impactul stării de sănătate, să fie „prezentabili în exterior” și să controleze dacă au nevoie sau nu de ajutor din partea familiei.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#longevitate, #secretul longevitatii, #longevitate oameni, #longevitate viata sanatoasa, #longevitate studii , #stiri sanatate
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Sa ii intrebe și pe pensionarii romani,
Poza marin123
marin123
rank 5