Români, stăpâni pe străzi întregi din suburbiile Londrei. Taxa lunară cerută de la cei ce voiau să facă afaceri în zonă

Sambata, 18 Martie 2023, ora 03:27
19970 citiri
Români, stăpâni pe străzi întregi din suburbiile Londrei. Taxa lunară cerută de la cei ce voiau să facă afaceri în zonă
Români, stăpâni pe străzile din suburbiile Londrei FOTO googlemaps

Cea mai rapidă ascensiune din rândul activităților infracționale, traficul de persoane a devenit un „business” global cu o cifră de afaceri de 7 miliarde USD, indicată de Organizația Națiunilor Unite, conform INTERPOL.

Este știut deja că infractorii români au făcut cariere internaționale în industria sexului. Londra a fost mult timp sursă de venit pentru proxeneții din România, iar unii dintre ei au ajuns să stăpânească la propriu străzi întregi din capitala Marii Britanii.

Oricine dorea să deschidă o afacere în domeniul prostituției pe străzile patronate de o grupare condusă de un dâmbovițean și de partenera acestuia, și ea româncă, trebuia să achite o taxă săptămânală de 150 de lire pentru fiecare fată scoasă la produs.

Grupul de traficanți români a dominat străzi întregi din Southall și Slough, suburbii ale Londrei, unde deținea apartamente întregi în clădiri cunoscute ca bordeluri de clienții fideli. Taxa lunară de 600 de euro pentru fiecare prostituată care primea acceptul să se cazeze în apartamentele deținute de cuplul de dâmbovițeni, erau stoarsă de la fetele traficate. ”Peștii” percepeau de la fiecare fată care practica prostituția în folosul său suma de 300 de lire, din care 150 de lire le plătea ulterior celui românului care stăpânea zona. Ne raportăm la anii 2015-2016, când DIICOT a început o anchetă care viza proxeneții români cu afaceri în zona suburbiilor londoneze.

Partenera patronului de străzi avea rolul să instruiască fetele novice, totodată ea se ocupa de colectarea taxelor de la proxeneți, atunci când concubinul ei lipsea din Londra din varii motive. Inclusiv ea se prostitua, dar la un alt nivel, prin intermediul siteurilor de servicii sexuale, destinate adulților, din apartamentul său din Slough.

În cele două suburbii londoneze, românii chiar au dezvoltat o industrie a sexului, extreme de bine organizată și evident profitabilă. Liderul grupării era cel care se ocupa de închirierea apartamentelor unde urmau să fie caza fetele care se prostituau, tot el asigurând transportul acestora atunci când erau solicitate de clienți în alte părți.

Ceilalți membri ai grupului aveau menirea să ademenească tinere românce, fără prea multă educație, care proveneau din familii sărace și care acceptau să meargă la Londra pentru o viață mai bună, „evadare către o lume mai bună”. Li se oferea o alternativă la sărăcie, o viață mai bună, bărbații jucând rolul unor cetățeni onești, demni de încredere și care chiar ofereau un ajutor financiar pentru câștigarea încrederii. Lucrurile se schimbau radical odată ce fetele ajungeau în suburbiile Londrei. Intrau pur și simplu într-un malaxor din care nu mai puteau ieși. Fetele ajungeau să nu-și mai perceapă existența în absența ”protectorului”, devenind în cele din urmă o simplă ”marfă” scoasă la vânzare, arată procurorii DIICOT.

Afacerea a fost distrusă în urma investigațiilor efectuate de către autoritățile britanice în cadrul anchetei comune ''Ragno”. Una dintre femeile implicate în rețeaua de proxeneți români care a activat în suburbiile Londrei a fost reținută și trimisă în România pentru a fi judecată. Ioana Mădălina Bica a fost deferită justiției în 2022, fiind judecată de Tribunalul Dâmbovița.

A fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată pentru proxenetism în formă continuată. Va presta și muncă în folosul comunității la Căminul de bătrâni Pucioasa. Decizia din 7 martie 2023 nu este definitivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Londra, #prostitutie, #prostitutie Marea Britanie, #DIICOT, #DIICOT proxeneti , #DIICOT