Cinci logopezi au fost condamnați la închisoare pentru conspirație după ce au publicat cărți pentru copii. Magistrat: Este un exercițiu de spălare a creierului”

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 16:54
4420 citiri
Cinci logopezi au fost condamnați la închisoare pentru conspirație după ce au publicat cărți pentru copii. Magistrat: Este un exercițiu de spălare a creierului”
Fotografie dintr-o carte considerată tendențioasă FOTO: captură BBC

Cinci logopezi din Hong Kong au fost condamnați sâmbătă, 10 septembrie, la 19 luni de închisoare pentru conspirație după ce au publicat cărți pentru copii. Procurorii le-au considerat antiguvernamentale.

Cei cinci au fost condamnați în temeiul unei legi privind răzvrătirea din epoca colonială într-un caz denunțat de militanții pentru drepturi drept „un act de represiune nesfârșit”, pe care guvernul din Hong Kong l-a respins, scrie Reuters.

De fapt logopezii au publicat trei cărți în care apar desene animate cu oi care luptă împotriva lupilor.

Judecătorul districtual Kwok Wai Kin a spus că inculpații trebuie să fie pedepsiți „nu din cauza publicării sau a cuvintelor scrise acolo, ci din cauza riscului de a leza mintea copiilor”, spunând că lucrările ”au semănat semințe de instabilitate”.

„Ceea ce inculpații le-au făcut copiilor cu vârsta de 4 ani și peste a fost de fapt un exercițiu de spălare a creierului cu scopul de a-i îndruma pe copiii foarte mici să-și accepte opiniile și valorile”, a spus Kwok.

Lorie Lai, Melody Yeung, Sidney Ng, Samuel Chan și Marco Fong, cu vârste cuprinse între 26 și 29 de ani, au fost condamnați de Kwok, care a fost ales de liderul orașului pentru a judeca cazurile de securitate națională.

Cărțile se refereau la evenimente, inclusiv protestele în masă pro-democrație ale orașului din 2019 și cazul a 12 manifestanți pentru democrație care au fugit din Hong Kong cu barca cu motor în 2020 și au fost capturați de paza de coastă chineză.

Într-o carte, lupii vor să ocupe un sat și să mănânce oile, care la rândul lor încep să riposteze.

Este pentru prima dată când un caz de publicații sedițioase este judecat de la protestele din 2019 și de la impunerea unei legi de securitate națională în Hong Kong de către Beijing în 2020, despre care oficialii au spus că este vitală pentru restabilirea stabilității.

Unul dintre avocații grupului a estimat că cei cinci ar putea ieși în 31 de zile odată ce au fost făcute deduceri, inclusiv cele 13 luni petrecute în închisoare în așteptarea procesului.

Recunoscând că ar putea părăsi închisoarea în curând, judecătorul Kwok i-a întrebat pe cei cinci „când veți părăsi închisoarea propriei minți?”.

Atenuarea lui Lai a fost întreruptă de Kwok, care a spus că „instanța nu este un loc pentru a face discurs politic”.

„Toată lumea are libertatea de exprimare, dar asta nu înseamnă libertate absolută”, a spus el.

Înainte de a fi oprit, Lai spusese că problema centrală a procesului era libertatea de exprimare și „libertatea cu limitări nu este libertate”.

Inculpatul Yeung l-a citat pe liderul american pentru drepturile civile, Martin Luther King, spunând că „o revoltă este limba celor neauziți”.

„Nu regret alegerea mea și sper să pot sta mereu de partea oilor”, a spus Yeung.

Însă judecătorul Kwok este de părere că cei mici ”vor fi influențați să creadă că guvernul RPC vine în Hong Kong cu intenția rea ​​de a le lua casa și de a le ruina viața fericită fără niciun drept de a face acest lucru”, referindu-se la Republica Populară Chineză.

Acuzații erau membri ai Uniunii Generale a Logopediștilor din Hong Kong, despre care judecătorul Kwok a spus că „a fost în mod clar creat în scopuri politice”.

„Situația politică pare să fie calmă la suprafață, dar foarte volatilă dedesubt”, a spus magistratul, descriind situația din Hong Kong după legea securității naționale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
#logopezi, #condamnare, #carti copii, #China, #proces , #China
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ar trebui sa publice aceasta carte si in ruseste :)))