"Puiul de logodnă", felul de mâncare care poate aduce o relație la nivelul superior. "După ce l-a făcut pentru prietenul ei, a cerut-o imediat în căsătorie"

Joi, 15 Februarie 2024, ora 22:17
3798 citiri
"Puiul de logodnă", felul de mâncare care poate aduce o relație la nivelul superior. "După ce l-a făcut pentru prietenul ei, a cerut-o imediat în căsătorie"
Pui la cuptor FOTO Pixabay

"Puiul de logodnă" a primit acest nume pentru că se spune că este atât de gustos încât îi inspiră pe bărbați să-și pună întrebarea importantă.

Povestea puiului de logodnă este o îmbinare de farmec culinar și legende romantice. Avându-și originile în revista Glamour, se spune că o angajată a primit de la editorul ei o rețetă simplă de pui cu lămâie", a explicat Sarah Bridenstine, cofetar și bucătar profesionist la BakingKneads.com din Michigan, despre rețeta publicată pentru prima dată de revistă la începutul anilor 2000.

"După ce l-a făcut pentru prietenul ei, el a cerut-o imediat în căsătorie"

"După ce l-a făcut pentru prietenul ei, el a cerut-o imediat în căsătorie, ducând la apariția numelui 'pui de logodnă'", a spus ea.

"Vestea s-a răspândit, iar pe măsură ce alte femei raportau povești similare, rețeta a căpătat un statut mitic."

Acest preparat iubit s-a dezvoltat de atunci.

"De-a lungul timpului, așa cum se întâmplă cu orice mâncare iconică, bucătarii și gospodinele au început să-și pună amprenta asupra ei. Cu toate că ingredientele de bază au rămas în mare parte aceleași, au apărut variații creative, reflectând gusturile în continuă evoluție și poveștile personale ale celor care au adoptat-o", a spus Bridenstine.

"De la introducerea de mirodenii noi la modificarea metodelor de preparare, puiul de logodnă a fost continuu reinventat, păstrându-și esența romantică și reflectând diversitatea culinară a vremurilor."

În același ton, bucătarul Nathaniel Lee de la MealPrepify.com a împărtășit că există variante ale acestei rețete, dar "de obicei constau într-un pui întreg prăjit condimentat cu o combinație de ierburi și condimente."

Ina Garten, cunoscută și sub numele de "Barefoot Contessa" de la Food Network, are o versiune deosebit de faimoasă a puiului de logodnă, preparat cu lămâi, usturoi, ceapă, vin alb sec, ulei de măsline și altele", scrie nypost.com.

"Nu fiecare fel de mâncare ar putea duce la o logodnă"

Simte-te liber să experimentezi cu diverse rețete de pui de logodnă până când găsești una preferată. Asta pentru că, așa cum remarcă Bridenstine, este esențial să gătești din inimă.

"Nu fiecare fel de mâncare ar putea duce la o logodnă, dar cu siguranță va aduce în inimă căldură și amintiri", a spus ea.

"Ceea ce funcționează pentru o persoană s-ar putea să nu funcționeze pentru alta", a adăugat Bridenstine.

"Cred că asta este frumusețea rețetelor; ele sunt la fel de unice precum cei care le pregătesc. Deci, fie că îți pui întrebarea mare sau doar introduci un preparat în cuptor pentru o seară liniștită, acest pui cu siguranță îl va face de neuitat."

Vezi mai jos variantele lui Bridenstine și Lee ale puiului de logodnă.

Două variante de rețete

Puiul Momentelor de Aur (fostul pui de logodnă) de Sarah Bridenstine de la BakingKneads.com

Porții: 4

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 90 minute

Ingrediente:

1 pui întreg

3 lămâi întregi

Sare și piper după gust

Ierburi proaspete (rozmarin, cimbru, pătrunjel)

Instrucțiuni:

Încălzește cuptorul la 230 de grade.

Odată ce cuptorul este încins, așează puiul cu pieptul în jos într-o tavă de copt și coace-l timp de 15 minute la această temperatură. Acest lucru ajută la ca pielea să devină crocantă.

După 15 minute, redu temperatura cuptorului la 190 de grade și continuă să coci puiul timp de aproximativ 60-70 de minute. Acest lucru asigură o gătire uniformă fără a usca carnea.

Asigură-te că puiul este gătit complet. Temperatura internă ar trebui să atingă cel puțin 75 de grade când este măsurată în cea mai groasă parte a coapsei, fără a atinge osul.

Dacă puiul nu a ajuns încă la această temperatură, continuă să-l mai coci, verificând la fiecare 10 minute, până când atinge temperatura dorită.

Odată gata, lasă puiul să se odihnească timp de aproximativ 15 minute înainte de a-l felia. Acest lucru ajută la redistribuirea sucurilor, asigurând un pui suculent.

Pui de Logodnă de Chef Nathaniel Lee de la MealPrepify.com în California

Ingrediente:

1 pui întreg

2 lămâi

Ramuri proaspete de rozmarin

4 căței de usturoi, mărunțiți

Sare și piper, după gust

Instrucțiuni:

Încălzește cuptorul la 190 de grade.

Clătește puiul în interior și în exterior, apoi tamponează-l cu șervețele de hârtie.

Condimentează puiul generos cu sare și piper, atât în interior, cât și în exterior.

Așează puiul într-o tavă de copt și introdu cățeii de usturoi în cavitatea sa.

Taie o lămâie în jumătate și stoarce sucul peste pui. Așează și jumătățile de lămâie înăuntru.

Ia cealaltă lămâie și înțeapă-o de mai multe ori cu o furculiță. Așează-o lângă pui în tava de copt.

Împrăștie câteva crenguțe de rozmarin proaspăt în jurul puiului și stropește cu puțin ulei pentru un gust suplimentar.

Coace puiul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 1 oră și 15 minute.

După ce este gătit, lasă puiul să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a-l felia și de a-l servi.

Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#logodna, #relatie, #reteta, #pui, #cuptor , #stiri magazin