Numerele de înmatriculare de pe garduri, îndepărtate de Poliția Locală în București. ”În realitate, locul nu-ți aparține și are dreptul să parcheze oricine” VIDEO

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 14:42
6911 citiri
Numerele de înmatriculare de pe garduri, îndepărtate de Poliția Locală în București. ”În realitate, locul nu-ți aparține și are dreptul să parcheze oricine” VIDEO
Polițist local din Sectorul 3, în timp ce desprinde o plăcuță ce semnalează un loc de parcare plătit FOTO Captură Video Facebook/ Cetățean Sector 3

Polițiștii locali din Sectorul 3 al Capitalei au început să înlăture plăcuțele cu numere de înmatriculare ale vehiculelor atașate pe gardurile care împrejmuiesc parcările de reședință.

Locatarii au avut drept termen pentru îndepărtarea "marcajelor personale" data de 31 octombrie 2022, după cum prevede un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 3. Mai mult, același comunicat arată că cetățenii care pun din nou o astfel de plăcuță pot fi amendați.

”Primăria Sectorului 3 informează cetățenii care dețin locuri de parcare de reședință în Sectorul 3 că Poliția Locală a început să îndepărteze însemnele și plăcuțele care indică sau sugerează rezervarea locului de parcare.

Cetățenii posesori ai unui loc de parcare de reședință din Sectorul 3 au avut ca termen pentru îndepărtarea acestora data de 31 octombrie 2022.

Vă reamintim că locurile de parcare de reședință sunt parte a domeniului public, iar amplasarea neautorizată de însemne, construcții, plăcuțe etc. constituie o contravenție și se poate sancționa cu amendă”, se arată în comunicat.

Locuitorii Sectorului 3, nemulțumiți de decizia primăriei

Pe grupul de Facebook ”Cetățean Sector 3” a fost publicat un videoclip care surprinde un polițist local care smulge plăcuțele prin care locatarii semnalează că ar fi locul lor de parcare închiriat și plătit.

”Poliția Locală dezlipește plăcuțele cu autorizații pentru locurile plătite, nu văd sensul pentru care fac asta”, este nemulțumirea bărbatului care a postat videoclipul filmat pe Aleea Ciucea din Sectorul 3.

Polițistul local filmat în timp ce îndepărta plăcuțele FOTO Facebook/ Cetățean Sector 3

Postarea a stârnit controverse, iar părerile au fost împărțite. Pe de-o parte, cei care susțin că, din moment ce au plătit o sumă anuală pentru închirierea locului de parcare, trebuie să fie disponibil pentru ei în permanență, iar pe de altă parte cei care susțin că nu este vorba de un bun personal, ci de un loc închiriat pe domeniul public, astfel că ar trebui să poată parca și alte persoane.

”Pentru că în realitate locul nu îți aparține și are dreptul să parcheze orice cetățean. Drepturi egale”.

”Dacă îți aparținea, puteai depozita și rahat pe el. Încă nu i-a dat nimeni în judecată pentru asta, sigur câștigă procesul, mai ales că s-au dat locuri de parcare la blocul x locuitorilor din blocul y, cu toate că y nu plătește întreținere acolo, iar spațiul din jurul blocului este al tuturor locatarilor din acel imobil”

”Au anunțat de la primărie că fiecare trebuie să își dezlipească plăcuța.

Ideea este că acel loc este cumva închiriat, nu este proprietatea ta. Și din câte știu pe timpul zilei dacă este liber poate parca oricine”

”Ca să devină la un moment dat toate locurile la liber - gen cine prinde primul”

”Noul regulament este o mare golănie marca țărănușul Robert Negoiță!...vom deveni dependenți de acești polițiști locali și de fiecare dată când ne vom găsi locul ocupat de câte un pripas care nu-și lasă nici numărul ori lasă un nr greșit, vom apela la serviciile lor. Locurile nu mai pot fi marcate pt că vom fi amendați conform noului regulament care a fost modificat de zeci de ori și nimeni nu mai înțelege nimic. Acesta de fapt a fost și scopul...”

”Ideea e că eu nu aveam plăcuță, însă pentru cei care sunt în apropiere de școli, grădinițe etc și vine nea Costică și nu își lasă numărul de telefon când parchează pe locul tău, și nu mai ai unde să parchezi nu prea îți convine.

Suni la Poliția Locală și îți spune că nu au ce să facă decât să îi dea maxim o amendă”

”Prevăd că vor monta ei plăcuțe, dar vom plăti pt ele o sumă frumușică!”

”Din experiența îți spun că o plăcuță nu îi descurajează sa parcheze pe locul tau”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Ziare.com a încercat să ia legătura cu autoritățile pentru a afla de ce s-a luat această măsură și cum trebuie să procedeze mai departe locatarii care au plătit locul de parcare în cazul în care găsesc alte mașini parcate pe locurile ce le-au fost distribuite.

Poliția Sectorului 3 susține că nu are un birou de presă și ne-a direcționat către Primăria Sectorului 3. Instituția din urmă a refuzat să ofere orice detaliu telefonic, susținând în mod repetat că informațiile se cer pe e-mail.

Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#locuri parcare platite, #Bucuresti, #Sector 3, #politia locala , #parcare