Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:37
16866 citiri
Vrei sa fii functionar? Vezi in ce institutii publice se fac angajari
Foto: Arhiva

Desi Guvernul a promis Fondului Monetar International ca reducerile de personal din sectorul public vor continua si in acest an, in institutiile publice inca se fac angajari.

Cei care isi doresc sa fie bugetari au posibilitatea sa lucreze in directiile ministerelor, in primarii sau pentru institutiile care gestioneaza fonduri europene. Cele mai multe posturi sunt pentru consilieri si experti.

La Transporturi se va organiza in 17 si 19 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie temporar vacanta de expert clasa I, gradul profesional asistent, la Directia Generala Infrastructura si Transport Naval.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul ministerul Transporturilor, candidatii trebuie sa aiba studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, cunostinte "nivel bine" de MS Office, Internet si e-mail si sa cunoasca cel putin o limba din Uniunea Europeana la "nivel bine". Candidatii trebuie sa aiba o vechime in specialitate de minim un an.

De asemenea, ministerul cauta si anumite calitati si aptitudini: asumarea responsabilitatilor, flexibilitate, capacitate de lucru individual si in echipa, capacitate de respectare a termenelor limita, capacitate de a duce la bun sfarsit sarcinile alocate, capacitate de organizare a propriei activitati.

Cei intersati trebuie sa stie si ca la ministerul Transporturilor e nevoie de disponibilitate pentru deplasari necesare indeplinirii atributiilor aferente postului, disponibilitate pentru program de lucru prelungit.

Angajari se fac si in ministerul Educatiei. Aici a fost scos la concurs un post contractual temporar vacant din cadrul Directiei Resurse Umane, de consilier IA.

Conditiile de participare la concurs sunt: studii superioare, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, vechime de 3 ani in specialitatea studiilor, cunostinte de operare PC: Windows, Microsoft Office, Internet Explorer.

Concursul se va organiza la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului, in data de 25.01.2011, ora 10.00, iar inscrierile se faca in acelasi loc pana in 21 ianuarie.

La Finante, concursul pentru posturile vacante tocmai a avut loc. In 11 si 13 ianuarie s-au dat probe pentru inspector asistent cls I in cadrul DGFP Bistrita-Nasaud - Serviciul inspectie fiscala persoane juridice, inspector asistent cls I in cadrul AFP Oras Beclean Trezorerie- Serviciul trezorerie si contabilitate publica si expert asistent cls I in cadrul AFP Oras Singeorz Bai - Biroul trezorerie si contabilitate publica.

Chiar si Secretariatul General al Guvernului are nevoie de personal, asa ca a postat un anunt pe site-ul oficial, potrivit caruia angajeaza consilieri. Concursul programat in data de 24 ianuarie 2011 a fost, insa, anulat dupa ce informatia a ajuns in presa.

"Urmare dispozitiei domnului Prim - ministru Emil Boc, Secretariatul General al Guvernului anunta anularea concursului programat in data de 24 ianuarie 2011 pentru ocuparea unor posturi de consilier in cadrul Unitatii centrale pentru coordonarea parteneriatului public-privat, structura nou-infiintata in subordinea Secretariatului General al Guvernului conform dispozitiilor Legii nr. 178/2010 privind parteneriatul public - privat", se arata in anuntul publicat miercuri pe site-ul SGG.

Guvernul ar fi avut nevoie de cetateni romani care nu au suferit vreo condamnare pentru fapte ce i-ar face incompatibili cu functia pentru care candideaza si care sa aiba studii superiare in domeniile economic, juridic sau tehnic. De asemenea, Guvernul cerea disponibilitate program prelungit si activitate in conditii de stres.

Consilierii, la mare cautare si in primarii

Mai usor se poate gasi un post intr-o primarie. La Primaria Sectorului 2 va avea loc in 17 ianurie un concurs pentru ocuparea functiei de consilier in Serviciul Administratie Publica Locala. Candidatii au nevoie de studii superioare administrative, juridice, economice absolvite cu licenta, cunostinte de utilizare PC nivel mediu pentru Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet, e-mail, promptitudine si eficienta in efectuarea lucrarilor, cunoasterea unei limbi straine de nivel mediu si abilitatea de a comunica usor. De asemenea, candidatul ideal este un bun analist.

Tot la sectorul 2 e cautat un consilier si pentru Serviciul Strategii si Managementul Calitatii, concursul urmand sa aiba loc in 24 ianuarie. De asemenea, in 1 februarie va fi organizat un concurs pentru postul de consilier la Serviciul Contabilitate-Financiar. Conditiile si cerintele sunt aceleasi.

Si la alte primarii din tara se fac angajari. La Sibiu are loc vineri interviul pentru un post de consilier asistent la Serviciul de Evidenta a Persoanelor, dupa ce proba scrisa a avut loc in 10 ianuarie. Conditiile pentru ocuparea postului mai sus mentionat sunt urmatoarele: studii superioare juridice sau administrative, vechime in specialitatea studiilor de minim 1 an si cunostinte de operare pe calculator.

La Primaria din Craiova e nevoie de un nou inspector clasa I grad asistent. Proba scrisa va avea loc in 17 ianuarie, iar interviul este programat pentru data de 19 ianuarie. Candidatii trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul economicsi vechime in specialitate 1 an.

Tot la Craiova se cauta si sefi de serviciu pentru biroul de Stabilire Ajutor Social si Plati Asistenta Sociala in cadrul Directiei Asistenta si Protectie Sociala si pentru cel de Constatare, impunere, urmarire, incasare si executare silita persoane juridice.

Conditiile de participare si specifice sunt: studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta; vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiilor publice de conducere - minimum 2 ani; sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I; sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata, sa fie absolventi de masterat sau de studii postuniversitare.

Si fondurile europene au nevoie de consilieri

Posturi libere se gasesc si in institutiile care gestioneaza fonduri europene. APIA are nevoie la Suceava Consilier clasa I, grad profesional superior pentru Serviciul Autorizare CNDP si ajutoare specifice, comunitare, masuri de sprijin.

Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art.54 din Legea nr.188/1999(r2) privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, ei trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalentavechime minima de 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, cunostinte operare PC: nivel mediu.

APIA scoate la concurs functii publice de executie temporar vacante si in judetul Valcea. Aici se cauta un consilier asistent la Biroul IT din Serviciul Masuri de sprijin si un referent superior la Centrul Local Dragasani.

Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
#locuri munca institutii publice, #posturi vacante institutii publice, #angajari functionari, #angajari institutii stat , #anunturi locuri munca