Viitorul interviurilor de joburi: MGM le permite candidaților la angajare să încerce locuri de muncă în VR

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 15:51
3034 citiri
Viitorul interviurilor de joburi: MGM le permite candidaților la angajare să încerce locuri de muncă în VR
Ochelarii de realitate virtuală ai Strivr. Foto: Strivr.

Gigantul american MGM Resorts le oferă candidaților pentru noi locuri de muncă posibilitatea de a încerca joburi în realitatea virtuală, înainte de a face pasul către hotelurile și cazinourile reale ale companiei. Conform celor de la Business Insider, această nouă inițiativă este menită să rezolve într-o oarecare măsură problemele de personal cauzate de pandemia de COVID-19 în Statele Unite.

MGM va folosi căști de realitate virtuală de la o companie numită Strivr care se ocupă cu antrenarea virtuală a angajaților pentru industria de sănătate și siguranță, customer service și altele. Practic, angajații vor putea experimenta activități de muncă normale, pentru a știi la ce să se aștepte atunci când fac pasul la munca în condiții normale.

„Poate fi foarte dificil doar să explici tipurile de poziții în care poți fi angajat sau să recurgi doar la arătarea unui videoclip” explică șefa departamentului de HR al MGM Resorts, Laura Lee. Prin folosirea VR-ului însă, candidații pot doar „să își pună o cască pe cap și să experimenteze cu adevărat jobul”.

MGM plănuiește să folosească VR-ul și la birourile sale și chiar și în târgurile la care va participa începând cu luna ianuarie. Scopul este ca potențialii angajați din zona de customer service să experimenteze aspectele cheie ale locului de muncă, atât pozitive, cât și negative. În acest sens, experiența în VR include interacțiuni cu clienți dificili, care se pare că sunt din ce în ce mai dese, după startul pandemiei.

Interacțiunile negative ar putea descuraja anumiți candidați, dar MGM spune și că se așteaptă ca acestea să ducă la decizii mai bune de angajare. Compania plănuiește să folosească tehnologia VR pentru un hotel de 9,1 miliarde de dolari pe care dorește să îl construiască în Osaka, Japonia. Construcția ar urma să includă și primul cazinou din Japonia, astfel că potențialii angajați nu ar fi familiari cu jobul. Astfel, opțiunea VR ar putea fi oferită candidaților pentru a le arăta cum să îndeplinească diferite sarcini, precum efectuarea unui check-in sau operațiunile legate de jocurile din cazinou.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#realitate virtuala, #MGM, #locuri de munca, #interviuri angajare, #ochelari realitate virtuala , #stiri joburi
Comentarii
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
iata o munca adecvata lipitorilor pnl+psd+udmr.