Vezi cati angajati trebuie sa dea afara primariile din Bucuresti

Joi, 05 August 2010, ora 10:19
2605 citiri
Vezi cati angajati trebuie sa dea afara primariile din Bucuresti
Foto: Arhiva

Administratiile locale din Capitala trebuie sa decida, pana pe data de 16 august, in baza ordonantei de urgenta a Guvernului 63/2010, noua structura de personal, potrivit unor noi organigrame care trebuie aprobate de consiliile locale.

Cea mai afectata administratie este cea a sectorului 1, de unde vor fi disponibilizati peste 1.500 de angajati, cei mai multi provenind de la Administratia Domeniului Public si Politia Comunitara.

Primaria sectorului 2 va trebui sa renunte si ea la circa 120 de angajati. "Vom face evaluarea activitatii la nivelul fiecarei institutii din subordinea Primariei si, in functie de criteriile de performanta, vom lua o decizie. Pana luni (9 august - n.r.) vom finaliza acest demers", a declarat edilul Neculai Ontanu.

Primaria sectorului 3 a anuntat prin oficialii sai ca va renunta, in medie, la 37 de angajati din cei peste 400 cat sunt in prezent.

La nivelul sectorului 4 al Capitalei a avut loc deja intalnirea de lucru cu sindicatele si s-a stabilit numarul de salariati care sa fie disponibilizati. Edilul Cristian Popescu-Piedone a declarat ca redimensionarea numarului de personal implica plecarea unor functionari atat din aparatul de lucru al primarului, cat si de la directiile descentralizate care deservesc consiliile locale.

Aplicarea ordonantei 63 afecteaza si Primaria sectorului 6. Potrivit oficialilor administratiei locale, peste 800 de angajati vor fi disponibilizati in urma aplicarii acestei ordonante. Ca si in sectorul 1, cele mai afectate servicii vor fi Administratia Domeniului Public si Politia Comunitara.

In ceea ce priveste Primaria generala a Capitalei, edilul-sef Sorin Oprescu anunta, recent, ca vor fi disponibilizati, pana la jumatatea lunii august, aproximativ 1.790 de angajati, dintr-un total de 6.000, precizand ca nu intentioneaza sa le plateasca nicio compensatie baneasca celor disponibilizati.

Prefectura Capitalei a anuntat si ea ca se va supune proceselor de restructurare, urmand sa renunte la cabinetul unui subprefect si sa transforme directiile in servicii si serviciile in birouri.

Mihai Cristian Atanasoaei, prefectul Bucurestiului, a transmis inca din 21 iulie catre toate administratiile locale numarul maxim de posturi pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala, prin punerea in aplicare a prevederilor ordonantei 63/2010.

Numarul maxim de posturi este calculat in functie de locuitorii unitatii teritoriale (municipiul Bucuresti, respectiv fiecare dintre cele sase sectoare), conform cifrelor comunicate de Directia de Statistica a Municipiului Bucuresti, singura institutie abilitata prin lege sa ofere aceste informatii in mod oficial.

Astfel, la nivelul Primariei Capitalei vor trebui sa fie 4.920 de angajati (care reprezinta functionari din aparatul propriu si posturile pentru serviciul de politie comunitara, paza si protectie si cei din serviciul de evidenta a persoanei).

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#reduceri personal primarii, #disponibilizari Primaria Bucuresti, #disponibilizari primarii sectoare , #concedieri