Top 10 cele mai bune orase pentru tineri din lume (Galerie foto)

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 08:11
6682 citiri
Top 10 cele mai bune orase pentru tineri din lume (Galerie foto)
Foto: Huffington Post

Un nou clasament global arata care sunt cele mai bune orase pentru tineri avand in vedere criterii precum rata somajului, accesul la tehnologie moderna, participarea civica sau distractiile oferite.

Orasul canadian Toronto, castigatorul premiului pentru "Most Youthful City Of 2014", se bucura de o excelenta angajabilitate a tinerilor pe piata muncii, acces facil al acestora la tehnologia moderna, dar si de o viata de noapte bogata, scrie Huffington Post.

"Peste jumatate din populatia lumii are varste sub 30 de ani si tot atata traieste in orase. Este clar ca orasele care vor prospera sunt cele capabile sa atraga tinerii", crede cofondatorul Youthfulcities, Barnard Robert.

La editia de anul acesta, orasele din America Latina si Africa au obtinut cele mai bune punctaje la criteriul "participare civica", in timp ce orasele din America de Nord, Europa si Asia au inregistrat rezultate mai bune la "protectia mediului", "acces la tehnologie", "statut economic" si "acces la resurse financiare".

Barroso le cere liderilor UE sa rezolve problema somajului tinerilor

Youthful Cities este o initiativa sociala globala ce realizeaza, anual, clasamente privind cele mai bune orase pentru tineri.

Proiectul implica peste 1.500 de tineri din intreaga lume, 25 de centre urbane mari si colecteaza date despre 80 de indicatori grupati in 16 categorii, variind de la spatiul public si transport pana la nivelul somajului si participare politica.

Lista celor mai bune 10 orase pentru tineri din lume

10. Seul, Coreea de Sud

9.Tokio, Japonia

8.Los Angeles, SUA

7.Londra, Marea Britanie

6.Chicago, SUA

5.Paris, Franta

4.Dallas, SUA

3.New York, SUA

2. Berlin, Germania

1.Toronto Canada

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#top 10 orase tineri, #cele mai bune orase tineri, #Toronto Canada oras tineri, #nivel somaj tineri , #locuri de munca disponibile