Sute de someri inselati cu locuri de munca in Germania

Marti, 15 Mai 2012, ora 23:09
3302 citiri
Sute de someri inselati cu locuri de munca in Germania

Aproximativ 200 de hunedoreni au fost inselati cu sume cuprinse intre 300 si 500 de lei de un indivind care le-a promis locuri de munca in strainatate. Sarlatanul le-a luat banii, iar apoi s-a facut nevazut, lasandu-i pe someri cu buzunarele goale.

Oamenii sunt din Valea Jiului, dar si din Tg. Jiu, Sighetul Marmatiei sau Vrancea si ar fi trebuit sa plece de la autogara Izvorul Decebal din Deva, insa autocarul promis nu a mai ajuns.

"Mi-a spus ca se numeste Cristi. L-am sunat, m-a chemat la el acasa, unde mi-a facut contractul, l-am semnat, dupa care l-a bagat intr-un plic pe care a zis ca il trimite in Germania la angajator. Am platit 100 de lire si urma sa plec luni seara din Deva", povesteste Daniel Ungureanu.

La fel a facut si Loredana Haboczki, care a sperat ca va putea castiga mai multi bani muncind in strainatate. "Am venit ieri la Deva pentru a pleca in Germania. La ora 17:00, cand trebuia sa vina autocarul, barbatul nu a mai raspuns la telefon si ne-a trimis un mesaj ca vom pleca astazi, la 17:00. Am dormit aici, pe bagaje, ca am considerat ca nu are rost sa mai mergem in Petrosani", a declarat femeia.

Oamenii le-au povestit politistilor ca au gasit un anunt pe Internet care oferea locuri de munca la plantatul si culesul castravetilor in Germania, au luat imediat legatura cu intermediarul si dupa ce i-au dat banii au asteptat sa plece la munca.

Politistii le-au sugerat potentialelor victime sa depuna plangere pentru inselaciune, dar oamenii au amanat procedura sperand totusi ca autocarul va sosi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#inselaciune locuri de munca Germania , #locuri munca Germania