Sute de oameni dati afara de la CE Hunedoara. Vor primi salarii compensatorii de 3,3 milioane de lei

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 15:25 3481 citiri
Foto: CE Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va disponibiliza 840 de salariati de la 1 octombrie, iar acestia vor primi plati compensatorii in valoare de 3,3 milioane de lei.

Prevederea apare intr-un proiect de hotarare de guvern, care a fost initiat de Ministerul Energiei.

"Prin prezentul proiect de act normativ, se propune aprobarea sumei de 3.306.000 de lei din bugetul asigurarilor pentru somaj pentru anul 2016 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare, pentru un numar de 840 de persoane disponibilizate din cadrul S. CEH S.A.", se arata in nota de fundamentare.

In total, salariatii disponibilizati vor primi 25,9 milioane de lei pana in 2018.

Documentul arata ca programul de restructurare si reorganizare are ca scop principal "mentinerea in functiune a capacitatilor de productie eficiente si inchiderea sau conservarea activelor nerentabile, precum si redimensionarea numarului de personal in functie de necesarul optim care sa asigure functionarea in siguranta a capacitatilor care vor fi mentinute in functiune".

In prezent, CEH are 6.260 de salariati. Potrivit sindicatelor, de la termocentrala Mintia ar urma sa plece in acest an 452 de angajati, la termocentrala Paroseni vor fi concediati 100 de salariati, iar de la minele din Valea Jiului vor fi disponibilizati 228 de oameni.

CEH se afla in insolventa din 7 ianuarie 2016. Compania are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com