Studiu de piata cu soferii parteneri Uber din Bucuresti: De ce aleg platforma start-up-ului cu cea mai rapida crestere din lume?

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 09:30
2847 citiri
Studiu de piata cu soferii parteneri Uber din Bucuresti: De ce aleg platforma start-up-ului cu cea mai rapida crestere din lume?

Pe baza rezultatelor unui studiu facut recent printre soferii parteneri Uber din Bucuresti, s-au identificat cele mai interesante motive pentru care proprietarii de masini din Bucuresti aleg sa conduca folosind aplicatia Uber.

De ce aleg soferii bucuresteni Uber?

90% dintre soferii parteneri au ales aceasta activitate deoarece reprezinta o sursa de venit aditional de incredere. Mai important, soferii parteneri apreciaza faptul ca este un venit pe care il primesc saptamanal.

Conform rezultatelor studiului, aproape doua treimi dintre partenerii Uber fac asta in regim part-time, ca activitate secundara pe langa serviciu. Asta inseamna ca saptamana de saptamana, ei reusesc sa isi suplimenteze veniturile de pe urma acestei activitati.

Un alt motiv important este faptul ca 90% din soferii parteneri sunt atrasi de flexibilitatea platformei Uberi, pentru ca nu exista absolut nici o restrictie in ceea ce priveste programul in care cineva trebuie sa fie activ pe aplicatie. Fiecare sofer partener conduce exact cand poate, cat poate si daca poate. Aceasta flexibilitate pare sa "prinda" foarte bine la bucurestenii obisnuiti cu orele fixe de stat la birou.

La ce folosesc veniturile castigate de pe urma folosirii aplicatiei?

Cei ce au dorit sa raspunda la aceasta intrebare au spus ca:

  • 1) e un venit suplimentar cu care isi acopera multe din cheltuielilelunare tipice (rate bancare, chirie, intretinere, telefon mobil sau cumparaturile zilnice), astfel realizand o economie din salariul lunar;
  • 2) pun banii castigati din activitatea cu Uber deoparte pentru a isi cumpara lucruri pe care in mod normal nu si le permit;
  • 3) isi ajuta membri ai familiei cu venituri mai mici.
  • soferi parteneri Uber

    Ce castiga si ce pierd - ceva non-material?

    95% au raspuns fara ezitare ca pierd timpul liber pe care il aveau inainte, desi dintre acestia multi recunosc ca nu il foloseau neaparat constructiv - cei mai multi il petreceau la televizor/ pe internet/ uitandu-se la seriale sau cu alte activitati similare. Practic si-au dat seama ca desi poate sunt un pic mai obositi ca inainte, timpul este folosit mult mai util si ca un rezultat "concret": un venit suplimentar.

    Pe de alta parte, cel mai mare castig enumerat de toti este "networking-ul" (pentru a folosi un termen corporatist), adica le da posibilitatea ca prin natura activitatii pe care o fac sa cunoasca foarte multi oameni noi dintr-o varietate mare de domenii de activitate.

    Cu toate acestea, aproape toti au spus ca observa o categorie sociala "mai buna" de oameni care folosesc Uber ca pasageri - foarte multi antreprenori, oameni "plimbati pe afara", care au avut contact si cu o altfel de civilizatie decat cea balcanica, de la noi.

    Poate la aceasta impresie contribuie si faptul ca peste 90% dintre pasagerii Uber au absolvit o forma de educatie superioara.

    Vrei sa devii sofer Uber?

    Completeaza acest formular si vei fi contactat de catre reprezentantii companiei.

    Principalele cerinte pentru a deveni activ pe platforma Uber sunt:

    • sa ai 21 de ani
    • sa ai cazier judiciar si auto curat
    • sa ai o masina model minim 2005

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
    #soferi parteneri Uber, #soferi Uber, #angajari Uber, #venituri Uber, #studiu Uber , #oferte locuri munca