Starbucks, data in judecata din cauza unei angajate pitice

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 17:27 2086 citiri
Foto: yahoo.com

Guvernul SUA da in judecata compania Starbucks pentru ca a concediat o femeie pitica, dupa ce aceasta a cerut scari pliante pentru a putea ajunge la tejgheaua la care trebuia sa serveasca.

Starbucks i-a refuzat cererea si a concediat-o in aceeasi zi, motivand ca femeia pune in pericol consumatorii, potrivit Comisiei pentru Oportunitati Egale de Angajare din Statele Unite (EEOC).

Reprezentantii Comisiei, care apartine guvernului american, au dat in judecata Starbucks, acuzand compania ca a violat legislatia federala nerespectand drepturile angajatilor de a primi facilitati, la angajare, relateaza Reuters.

"Starbucks este un reprezentant al culturii americane moderne si are clienti din cele mai diferite categorii sociale. Am sperat ca, atunci cand s-a hotarat sa angajeze o persoana cu dizabilitati, Starbucks a vrut sa-si intareasca marca cu semnul accesului egal la munca", a declarat Robert Canino, unul dintre avocatii Comisiei pentru Oportunitati Egale de Angajare.

Comisia cere plati compensatorii pentru concediata, precum si instaurarea unor reguli pentru persoanele cu dizabilitati.

M.M.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News