ST-Ericsson concediaza 1.600 de angajati

Colaborator: Razvan Munteanu
Luni, 18 Martie 2013, ora 17:38 1957 citiri
Foto: Hurriyet

Veniturile neprofitabile din tehnologia mobila vor duce catre disponibilizari in cadrul programului realizat de STMicroelectronics si Ericsson, care anunta ca vor concedia 1.600 de angajati. Dintre acestia, aproximativ 700 se afla in fabricile din Europa, cele mai afectate fiind cele din Germania, cu peste 90 de procente din totalul disponibilizarilor, si Suedia.

Decizia vine dupa ca anul trecut ST-Ericsson s-a vazut nevoit sa renunte la alti 5.000 de angajati, fapt ce demonstreaza situatia critica in care se afla grupul.

In conditiile date, Ericsson va pastra in fabricile proprii 1.800 de persoane, in timp ce compania franco-ialiana STMicroelectronics, va mai ramane cu un personal de doar 950 de angajati, informeaza Hurriyet

Totodata, Carlo Ferro, ii va lua locul lui Didier Lamouche in functia de director executiv al companiei, pe care va incerca sa o redreseze, firma neavand niciun trimestru profitabil de la infiintarea sa la inceputul anului 2009. Pierderea neta a companiei in 2012 a fost de 133 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News