Somajul in Franta - la cea mai inalta rata din 1999 pana in prezent

Joi, 07 Martie 2013, ora 17:58 2359 citiri

Rata somajului in Franta a atins 10,6 procente in trimestrul 4 al anului trecut, crescand cu 0,3 procente fata de trimestrul anterior. Somajul este in prezent la cel mai inalt nivel atins din 1999.

Problema somajului sporeste presiunea pe guvernul socialist francez, in conditiile in care acesta a introdus o controversata reforma a pietii muncii, noteaza France24.

Agentia nationala de statistica din Franta a declarat ca somajul a crescut cu 0,3 procente, de la 10,3, in trimestrul al treilea al anului 2012.

Afectate de o ingrijorare crescanda privind nivelul ridicat al datoriei publice si de incetinirea cresterii economice, guvernele din intreaga Europa sunt afectate de niveluri ridicate ale somajului. In vreme ce Franta a fost ocolita pana in prezent de partea cea mai rea a crizei, somajul foarte ridicat, aflat in continuare in crestere, indica o economie aflata de asemenea in dificultate.

Dupa ce a scazut cateva trimestre, somajul creste constant din 2012. In prezent a depasit nivelurile atinse in ultimul deceniu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News