SNLO va concedia 300 de angajati

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 18:25 1159 citiri
Foto: Arhiva

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), una dintre principalele companii care asigura carbune pentru productia de electricitate in termocentrale, va concedia 300 de angajati pana la sfarsitul anului.

Cei care vor fi disponibilizati vor primi plati compensatorii, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, actionarul unic al companiei.

Suma totala va fi de 5,126 milioane de lei, adica fiecare persoana va primi in media 17.086 lei. In 2013, suma va fi injumatatita, la 2,563 milioane de lei in total.

Aceste concedieri fac parte din planul Guvernului de a da afara in 2011 aproximativ 1.500 de salariati din companiile detinute de MECMA, conform Realitatea TV.

"Obiectivele principale ale acestor programe sunt reducerea, in continuare, pana la eliminare a pierderilor din exploatare, obtinerea unei competitivitati reale in conditiile unei piete libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai buna a potentialului uman si tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare si impact pozitiv asupra mediului de afaceri", precizeaza initiatorii actului normativ, scrie Adevarul.

SNLO avea, la finele anului trecut, 8.361 angajati. Compania a avut pierderi de 51,3 milioane de lei, la afaceri de 559 milioane de lei.

Firmele vizate de disponibilizarile colective sunt Electrica Serv, Termoelectrica, Electrocentrale Deva si complexele energetice Craiova, Turceni si Rovinari, unde lucreaza in total 35.000 de persoane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News