Sindicate: Peste 10.000 de angajati din companiile de stat, concediati in acest an

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 07:52 1867 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc, a declarat marti ca pana la finele anului s-ar putea inregistra circa 8.000 de disponibilizari la nivelul tarii, in urma privatizarii si restructurarii companiilor cu capital de stat.

"Este vorba despre 3.600 disponibilizari de la Posta Romana, 1.000 de disponibilizari din zona de servicii a grupului Electrica Serv, 1.000 de disponibilizari de la unitatile de productie a energiei electrice si termice, 1.300 de disponibilizari de la Termoelectrica Galati si Braila si de la Elcen", a declarat Pisc inainte de intalnirea pe care liderii de sindicat o au programata cu reprezentantii misiunii FMI.

Ion Pisc a precizat totodata, ca procesul de privatizare mai vizeaza si Complexul Energetic Hunedoara, dar si pachetele minoritare de actiuni de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica si CE Oltenia si a subliniat ca acesta este unul dintre subiectele ce vor fi abordate in cadrul discutiilor.

O echipa a FMI, condusa de Andrea Schaechter, este in vizita in Romania in perioada 17 - 31 iulie, pentru discutii asupra urmatorului program cu Romania. Concluziile intalnirilor vor fi prezentate la sfarsitul misiunii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com