Sindicalistii anunta vremuri negre: 20.000 de bugetari vor fi concediati din cauza masurilor Guvernului

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 17:44 3443 citiri
Foto: Pro TV

Cartel Alfa critica proiectul bugetului de stat pe anul viitor. Documentul nu stimuleaza cresterea economica, avertizeaza vicepresedintele Petru Dandea, dupa ce Ministerul de Finante a publicat pe site schita bugetului pe 2014. Dandea se asteapta, de asemenea, la concedierea unui numar de 20.000 de bugetari anul viitor.

Proiectul de buget pe 2014 prevede intre altele majorarea accizelor in functie de rata inflatiei si blocarea angajarilor la stat. Bugetul e construit pe un deficit de 2,2% din PIB si pe o crestere economica de 2,2 procente, potrivit RFI Romania.

"Este in mod categoric un plan bugetar nestimulativ pentru economia reala, din contra, credem ca o serie intreaga de masuri prevazute in proiectele de lege pregatite de Ministerul de Finante pana in prezent si ma refer aici in special la legea bugetului de stat si legea bugetului de asigurari sociale, dar si modificarea Codului Fiscal si legea de plata a salariilor in sistemul bugetar, prevederi din aceste proiecte de acte normative, pe care le avem primite de la Ministerul de Finante arata ca proiectiile bugetare pentru anul 2014 nu stimuleaza cresterea economica", sustine Petru Dandea.

Citeste mai multe despre Cartel Alfa: 20 de mii de bugetari, concediati in 2014 pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com