Romania ia lectii despre piata muncii de la Coreea de Sud

Marti, 22 Mai 2012, ora 10:35
2803 citiri
Romania ia lectii despre piata muncii de la Coreea de Sud
Foto: Ministerul Muncii

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ia in calcul implementarea de masuri si politici de ocupare inspirate din experienta sud-coreeana in depasirea problemelor pe piata muncii generate de criza financiara si somaj.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Denisa Patrascu, s-a intalnit, luni, cu o delegatie a Institutului de Dezvoltare din Coreea de Sud, in contextul semnarii unei declaratii comune privind programul "Knowledge Sharing Program" - KSP, se arata intr-un comunicat al MMFPS, remis Ziare.com.

"Suntem interesati de acest proiect si analizam posibilitatile de implementare a acestuia, deoarece dorim intarirea parteneriatului intre cele doua tari. Ca prima etapa, vom prioritiza obiectivele cuprinse in proiect in contextul Declaratiei Comune privind Programul Knowledge Sharing Program", a afirmat Patrascu.

Ministerul Muncii este interesat de intarirea relatiilor bilaterale in domeniul muncii, familiei si protectiei sociale, apreciind ca experienta coreeana in depasirea problemelor pe piata muncii generate de criza financiara si somaj poate reprezenta o resursa informationala importanta pentru Romania, mai precizeaza comunicatul.

"Alinierea competentelor si abilitatilor fortei de munca la nevoile pietei muncii de dupa criza economica si financiara mondiala reprezinta pentru Romania unul dintre aspectele importante pentru redresarea si eficientizarea economica", a mai spus secretarul de stat din MMFPS.

Prin aceasta cooperare, ministerul isi propune sa dezvolte masuri si politici destinate sprijinirii tranzitiei de la educatie la piata muncii pentru tineri, integrarii rapide pe piata muncii a somerilor de lunga durata si a persoanelor din alte grupuri vulnerabile, precum si identificarea unui set de bune practici in formarea si recalificarea somerilor si a altor tipuri de masuri si politici care sa faciliteze corespondenta dintre forta de munca si nevoile pietei muncii.

Declaratia comuna privind Programul KSP a fost semnata la Ministerul Finantelor Publice de catre secretarul de stat Claudiu Doltu si Dong Yeon Kim, vice-ministru in Ministerul Strategiei si Finantelor din Coreea de Sud, se mai arata in documentul citat.

Programul consultativ "Knowledge Sharing Program" are ca scop principal furnizarea de asistenta performanta in domenii politice cheie. Domeniile de referinta se extind de la strategiile de dezvoltare industriala si promovare a exporturilor, economia cunoasterii, managementul crizelor economice si pana la dezvoltarea resurselor umane, conchide sursa citata.

D.R.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ministerul Muncii colaborare Coreea de Sud, #piata muncii Coreea Sud, #Romania Coreea piata muncii , #piata muncii