Recesiunea a taiat 7,9 millioane de locuri de munca, in SUA

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 13:49
1524 citiri
Recesiunea a taiat 7,9 millioane de locuri de munca, in SUA

Recesiunea a facut ca peste 7,9 milioane de locuri de munca sa fie restructurate, in SUA, si este foarte posibil ca firmele care au apelat la disponibilizari sa nu isi mai arate disponibilitatea sa faca in viitor acelasi numar de angajari pe posturile respective.

Raportul intre numarul de angajari efectuate si numarul de persoane trimise in somaj in perioada recesiunii este de 600.000 la aproape 8 milioane, potrivit lui Lakshman Achuthan, managing director al Economic Cycle Research Institute.

Totusi, daca excludem muncitorii sezonieri, numarul de angajari a fost in medie de 100.000 pe luna, de la inceputul acestui an, o recuperare ceva mai rapida comparativ cu cele de dupa ultimele doua recesiuni, din 2001 si 1991, anunta CNN.

Cifrele nu vor putea insa ajunge la cele de dinainte de criza. Chiar si in conditiile in care ritmul de angajare s-ar dubla imediat, abia in 2013 s-ar ajunge la reocuparea completa a locurilor de munca pierdute.

Sectorul constructiilor a pierdut aproape 1 milion de locuri de munca de la inceputul anului 2008, in timp ce in industria auto s-au redus 300.000 de locuri de munca ca urmare a inchiderii de fabrici. Finantele si sectorul imobiliar au pierdut si ele mai mult de 500.000 de locuri de munca.

Populatia care are varsta potrivita pentru a incepe munca creste cu aproximativ 150.000 de persoane pe luna, deci gaura este mai profunda decat pare.

Potrivit datelor, este necesara crearea de 10,6 milioane de locuri de munca imediat pentru ca procentajul populatiei ocupate sa fie ca acum trei ani.

Rata somajului este, in SUA, in prezent 9,5%, in timp ce inainte de criza era de 4,4%. Federal Reserve, in ultima sa prognoza, anticipeaza ca rata somajului va ramane in jur de 7%, pana 2012, si la 5%-5,3% pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#locuri munca, #taieri locuri munc, #a somaj SUA , #concedieri