Proteste la Mechel Targoviste - Fostii angajati au blocat din nou DN 72 (Video)

Marti, 20 August 2013, ora 10:48 1474 citiri
Foto: Antena 3

Fostii angajati ai Mechel Targoviste au blocat marti Drumul National 72, protestand fata de neacordarea drepturilor salariale dupa ce au fost disponibilizati.

La fata locului sunt jandarmi si politisti, relateaza Digi 24.

Actiunea nu este prima de acest fel, dupa ce in luna iulie aproximativ 70 de fosti salariati ai Mechel au blocat DN 72 Targoviste - Gaesti, pe o trecere de pietoni din fata unitatii, nemultumiti ca dupa disponibilizare nu au primit salariile compensatorii si alte drepturi financiare prevazute prin contractul de munca.

Combinatul Mechel Targoviste (COS), intrat in insolventa, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, in contextul reorganizarii activitatii, iar acestia urmau sa beneficieze de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute.

Combinatul de oteluri speciale a inregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% fata de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, si a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), in scadere cu 24,7%.

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com