Proteste in Capitala: sute de oameni contesta "taxa pe stalp" si vanzarea spitalelor CFR

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 14:01 2146 citiri
Foto: Puterea

In Bucuresti, joi, au protestat cateva sute de angajati ai CFR si Hidroelectrica, care si-au strigat in strada nemultumirile.

Membrii Aliantei Sindicala Nationale Feroviara nu sunt de acord cu deciziile luate de conducerea CFR Calatori si CFR Marfa, informeaza Digi 24.

Ei sustin ca masurile din ultimii doi ani au dus la inrautatirea situatiei financiare a companiilor feroviare, iar angajatii au avut mult de suferit.

De asemenea, sindicatele se impotrivesc intentiei Ministerului Transporturilor de a instraina spitalele CFR, care sunt patrimoniu al Cailor Ferate Romane, construite si dotate prin participarea a generatii de angajati.

Pe de alta parte, muncitorii de la Hidroelectrica se tem ca noua taxa pe stalp a Guvernului va duce la concedieri.

"Hidroelectrica se vede constransa de noi biruri, respectiv impozitarea constructiilor speciale (circa 40 de milioane de euro anual), ceea ce va conduce inevitabil la cresterea costurilor de productie, sacrificiile facute de salariati in perioada insolventei fiind trecute in planul doi de conducerea Hidroelectrica.

Pentru reducerea acestora, dupa cum era de asteptat, administratia Hidroelectrica a ales calea cea mai facila, cea de reducere a drepturilor de natura salariala si a numarului de personal, incepand cu trimestrul I anul 2014, fapt care a determinat aparitia tensiunilor sociale in randul salariatilor. Nu au fost suficienti 900 de salariati deveniti someri sau pensionari inainte de termen in anul 2013, administratia mai vrea inca 1.300 de someri in urmatorii doi ani", se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica, citat de Digi 24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com