Protest la un fost combinat Mechel: 300 de angajatii refuza sa fie dati afara

Joi, 18 Iulie 2013, ora 15:06 952 citiri
Foto: obiectivbr.ro

Aproximativ 300 de angajati de la uzina Laminorul Braila care urmeaza sa fie disponibilizati au protestat, joi, ei refuzand sa primeasca preavizul.

"Ni s-a spus ca pentru a porni laminorul este nevoie de 5 milioane de euro, bani care nu sunt, si ca ar trebui sa producem cel putin 5.000 de tone lunar de produs finit. Numai ca piata pentru produsele noastre exista doar la nivelul de circa 2.000 - 3.000 de tone.

In aceste conditii, ni s-a spus ca din 15 august vor da preaviz la salariati. Reprezentantii patronatului ne-au mai spus ca vor sa vanda unitatea ca intreg, fara pretentia de a obtine profit din aceasta tranzactie", a declarat liderul sindical al angajatilor, informeaza B1 Tv.

Toti cei 380 de angajati ai uzinei au primit, pe 10 iulie, preaviz de concediere, incepand cu 15 august. De la 12 decembrie 201, ei se aflau in somaj tehnic.

Pe 26 martie, combinatul a cerut insolventa la Tribunalul din Braila, din cauza unor datorii in valoare de 57,2 milioane de lei.

Laminorul Braila, al patrulea combinat Mechel care intra in insolventa

Grupul rus Mechel a vandut, in februarie, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Firma Invest Nikarom, inregistrata in Romania, are ca asociati in parti egale pe Chumakov Victor (58 de ani) si Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetatenie rusa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com