Ponta: Nu dam afara zeci de mii de bugetari - Desfiintam 60.000 de posturi vacante (Video)

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 14:37
3278 citiri
Ponta: Nu dam afara zeci de mii de bugetari - Desfiintam 60.000 de posturi vacante (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu va exista un val de concedieri in sectorul bugetar, ci vor fi desfiintate 60.000 de posturi vacante.

"Nu e adevarat ca vom face disponibilizari, desfiintam posturile vacante, cele 60.000, si in acest fel trecem de regula unu la unu, iar daca vor pleca cei 2.800 de oameni din aparatul central, in acest an, cred ca e un lucru bun pentru politicienii de dreapta, deoarece sistemul bugetar e mai suplu si cheltuie mai putin", a precizat prim-ministrul, la inceputul sedintei de Guvern.

Ordonanta de urgenta in cauza precizeaza ca vor fi disponibilizati angajati din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, vor fi desfiintate posturile vacante din administratia centrala si locala, nu si de la cabinetul demnitarilor, si va fi redus numarul functiilor de conducere la 12%.

Guvernul va disponibiliza mii de angajati din zece ministere

Scaderea numarului functiilor de conducerela maximum 12% va fi raportata la numarul total al posturilor din respectiva institutie publica centrala sau locala.

Taierea posturilor ocupate va fi operata in Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educatiei (inclusiv inspectoratele scolare), Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sanatatii (inclusiv directiile de sanatate publica), Ministerul Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului.

Numarul total al posturilor ocupate care vor fi desfiintate a fost calculat deja la 2.860 astfel de locuri, "cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecarei categorii de personal".

"Avand in vedere studiile realizate in cadrul Comitetului interministerial pentru resursele umane in domeniul administratiei publice asupra structurilor organizatorice din administratia publica centrala (ministere si structuri sobordonate/coordonate/sub autoritatea acestora), s-au analizat atributiile specifice institutiilor din administratia publica centrala raportat la numarul de personal necesar pentru realizarea sarcinilor, in acest sens propunandu-se reducerea numarului de posturi ocupate de la nivelul acestora cu 4%", este justificarea Guvernului.

Actul normativ prevede in acelasi timp ca numarul total de posturi vacante din ministere, din cadrul celorlalte institutii si autoritati publice aflate in subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor.

Sindicalistii, impotriva concedierilor

Declaratiile premierului au avut loc in contextul in care sindicalistii si-au exprimat ingrijorarea ca peste 10.000 de oameni vor fi dati afara in acest an, dupa restructurarea companiilor de stat.

Sindicate: Peste 10.000 de angajati din companiile de stat, concediati in acest an

"Este vorba despre 3.600 disponibilizari de la Posta Romana, 1.000 de disponibilizari din zona de servicii a grupului Electrica Serv, 1.000 de disponibilizari de la unitatile de productie a energiei electrice si termice, 1.300 de disponibilizari de la Termoelectrica Galati si Braila si de la Elcen", a declarat vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc, inainte de intalnirea pe care liderii de sindicat o au programata cu reprezentantii misiunii FMI.

Ion Pisc a precizat totodata, ca procesul de privatizare mai vizeaza si Complexul Energetic Hunedoara, dar si pachetele minoritare de actiuni de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica si CE Oltenia si a subliniat ca acesta este unul dintre subiectele ce vor fi abordate in cadrul discutiilor.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ponta concedieri buhetari, #Ponta disponibilizari bugetari, #disponibilizari bugetari, #concedieri bugetari , #concedieri