Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Targoviste

Marti, 12 Martie 2013, ora 23:26
1587 citiri
Peste 500 de persoane disponibilizate la Mechel Targoviste
Foto: Arhiva

Peste 500 de angajati ai Mechel Targoviste vor fi disponibilizati in aceasta luna si au fost chemati la sediul combinatului pentru a semna preavizele, a declarat, marti, liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

"Conform organigramei, numarul de angajati este stabilit la 1.411. Deci din cei peste 1.900 de angajati pana 1.411 vor fi concediati. Numarul este aprobat si de conducerea societatii si de cabinetul de insolventa. In concluzie undeva peste 500 de persoane nu se mai regasesc in organigrama noua. Deja au fost chemati oameni pentru a li se inmana preavize", a precizat liderul de sindicat Gabriel Banu.

Sindicalistii de la Mechel Targoviste sunt ingrijorati ca noii investitori vor inchide combinatul.

"E dezastru! S-ar parea ca nu mai vor sa faca treaba. Avem senzatia noi, cei din sindicate, ca vor sa reduca treptat din activitate, pana se vor retrage definitiv", a adaugat liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

Conform acestuia, disponibilizari se fac in toate sectiile combinatului, cel mai mult din zona laminoarelor.

"Vreo 200 de salariati vor fi disponibilizati de la laminoare, asta pentru ca nu se mai doreste pornirea unui laminor", a precizat Banu.

Autoritatile judetene si-au exprimat ingrijorarea cu privire la concedierile de la Mechel Targoviste.

"Situatia este una destul de dificila. Am luat cunostinta de acest lucru, in ceea ce priveste situatia concedierilor. Impreuna cu domnul prefect vom mai face o discutie cu conducerea Mechel", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

In urma discutiilor purtate de presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, si a prefectului judetului, Victor Sanda, cu reprezentantii investitorilor de la Mechel Targoviste a fost anuntata repornirea activitatii combinatului din data de 15 martie. Atunci se va redeschide Otelaria Electrica OE2, iar din 23 martie Laminorul de Profile Mici.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste sunt in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati.

Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfarsitul lunii februarie a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL. Astfel, Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#concedieri Mechel Targoviste, #disponibilizari Mechel Targoviste , #concedieri